La Defense'in dış cephesi Metal Yapı'ya emanet

Fransa’nın en yüksek binaları arasında girmeye hazırlanan La Defense'in dış cephe kaplamasını Türk şirket Metal Yapı'ya devredildi

La Defense'in dış cephesi Metal Yapı'ya emanet
La Defense'in dış cephesi Metal Yapı'ya emanet
GİRİŞ 29.11.2016 18:31 GÜNCELLEME 29.11.2016 18:31

Paris’in finans merkezi La Defense, Fransa’nın en yüksek binaları arasında girmeye hazırlanıyor. Saint-Gobain gökdeleninin dış cephe kaplamasını Türk şirket Metal Yapı'ya devredildi.

Fransa’nın başkenti Paris’in finans merkezi La Defense’da inşaatı devam eden 39 katlı Saint-Gobain gökdeleninin dış cephe kaplamasını Türk şirketi Metal Yapı üstlendi. Tamamlanınca yüksekliği 177 metre olacak gökdelenin inşaatını yapan Fransız inşaat devi Vinci, binanın dış cephe kaplaması için Metal Yapı ile anlaştıklarını duyurdu.

Fransız inşaat şirketleri ayaklandı: Pazardan dışlanıyoruz

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Fransa’da inşaatı devam eden binalar arasındaki en yüksek gökdeleni için verilen bu karar Fransız inşaat şirketlerini ise ayağa kaldırdı. Fransız dış cephe firmalarının oluşturduğu sendika SNFA’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Vinci’ye sert eleştiriler yöneltildi. Yapılan açıklamada, Metal Yapı’nın sunduğu fiyatın ‘anormal düşük’ olduğu iddia edildi. Açıklamada, kararın Fransız şirketlerine bir darbe olduğu kaydedilirken, bir kez daha önemli bir pazardan dışlandıklarını öne sürdüler. Metal Yapı’nın şuan itibariyle Fransa’da sadece 5 kişilik bir personelinin olduğunu savunan sendika yetkilileri, Fransız şirketleri yerine Türk firmasının tercih edilmesinin kabul edilemez olduğunu aktardılar.

Fransız medyası olaya geniş yer ayırdı 

Fransız medyası da olaya geniş yer ayırırken, Fransız haber kanalı BFM, Türk firmasının Fransız rakiplerine göre yüzde 20,25 daha az fiyat verdiğini aktardı.

2019 yılında tamamlanması beklenen göldelenin dış cephe kaplamasının 10 milyon Euro’dan fazla bir pazar payına sahip olduğu kaydediliyor.

4 kıtada binden fazla projeyi tamamlayan Türk şirketi Metal Yapı, İstanbul’a inşaa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında yer alan firmalar arasında.