İstanbul'a 1 milyar liralık yatırım

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından İstanbul'a yaklaşık bir milyar liralık yatırım yapılacak.

 İstanbul'a 1 milyar liralık yatırım
İstanbul'a 1 milyar liralık yatırım
GİRİŞ 01.12.2016 13:01 GÜNCELLEME 01.12.2016 13:01

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan ve yaklaşık bir milyar liraya mal olan 4 atık su arıtma tesisiyle yaklaşık 1,5 milyon İstanbullunun atık suyu arıtılacak.

İSKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükçekmece, Silivri, Selimpaşa ve Çanta için maliyeti 1 milyar lirayı aşan 4 yeni ileri biyolojik atık su arıtma tesisi ile bu tesisler bünyesinde hizmet verecek atık su tüneli ve kolektörleri hizmete alındı.
 
İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan açıklamada, İstanbul'un su ve atık su hizmetleri çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ olarak büyük yatırımlar hayata geçirdiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılarak hizmete alınan 4 yeni ileri biyolojik atık su arıtma tesisi ile yaklaşık 1,5 milyon İstanbullunun atık suyunun toplanarak, ileri biyolojik kriterlerde arıtılacağını kaydetti.
 
Turan, bu sayede atık suların "adeta içme suyu seviyesine" getirileceğine dikkati çekerek, tesislerle Tekirdağ’dan Ataköy’e kadar 100 kilometrelik sahil bandının daha temiz ve güvenli hale kavuşacağını belirtti.
 
İstanbul’da yeni tesislerin de hayata geçirileceğini dile getiren Turan, kentte çevre koruma yatırımlarının hızla devam ettiğini vurguladı.
 
Ambarlı ve Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesislerinin hizmete alındığını, açılışı yapılan Büyükçekmece, Selimpaşa, Silivri ve Çanta tesislerinin ardından 2019 yılına kadar da Yenikapı-Baltalimanı-Kadıköy ve Tuzla 3. Kademe İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesislerinin tamamlanacağını ifade eden Turan, bu sayede İstanbul’da ileri derecede biyolojik atık su arıtma oranının yüzde 90'lar seviyesine ulaşacağına vurgu yaptı.
 
Turan, tesiste arıtılan suların Pendik’ten Bostancı'ya kadar Büyükşehir Belediyesi rekreasyon alanlarında ve bölgedeki sanayi tesislerinde sulama suyu olarak kullanılabildiğini, arıtma işlemi sırasında elde edilen çamurdan da enerji ve doğal gübre üretildiğini belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL