Sınırda beton harekâtı

TOKİ tarafından Suriye sınırına yapılan duvarların 3 ayda bitirilmesi bekleniyor.

Sınırda beton harekâtı
Sınırda beton harekâtı
GİRİŞ 23.12.2016 10:34 GÜNCELLEME 23.12.2016 10:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TOKİ, Suriye sınır duvarı ihalelerini tamamladı. Günde 3 kilometrelik beton blok teslimatı yaptıklarını söyleyen Başkan Turan, “Duvarı 2-3 ayda bitireceğiz. Bundan sonra sınırımız daha güvenli hale gelecek” diye konuştu

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ulusal güvenlik açısından önemi her geçen gün artan Suriye sınır duvarının ihalalerini tamamladı. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, tamamı yerli firma tarafından örülmeye başlanan duvarın bütün ihalalerinin bittiğini belirterek, "Duvarımızı 2-3 ayda bitireceğiz. Bundan sonra sınırımız daha güvenli hale gelecek" diye konuştu. Sınırda oldukça zor ve tehlikeli bir çalışma yaptıklarına değinen Başkan Turan, "Gerek arazi koşulları, gerek mayınlı arazi gerekse sevk-idare işlemleri yapılan işin büyüklüğünü gösteriyor. Beş şantiyenin her birinde günde 200-250 arası devasa beton bloku kalıplara döküyoruz ve günde 3 km teslimatı yapılan bu bloklar, TIR'larla sınır bölgesine sevk ediliyor" diye konuştu. Bölgede araçların geçebileceği yolun olmadığının altını çizen Turan, "Sınır güvenlik yolunu da yapıyoruz. Duvarın hemen arkasına fiziki güvenlik yolu ve kuleler olacak. Mayınlı arazilerde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

PORTATİF DUVAR

Başkan Turan, "Bugüne kadar Milli Savunma Bakanlığı'mız ve sınır illerindeki valilikler tarafından duvarın 200 kilometrelik kısmı tamamlandı. Sınır duvarının yapımına hızlı bir şekilde devam ediyoruz" dedi. Başkan Turan, 7-8 tonluk parçalardan oluşan duvarın güvenlik sorunu ortadan kalktığında taşınıp başka yerde kullanılabileceğini söyledi.

2017'DE 13 MİLYARLIK YATIRIM

Başkan Turan, "2016'yı 60 bin konut ile tamamlama hedefimiz vardı. Darbe girişimine, ekonomideki türbülanslara rağmen hedefimizin daha da üzerinde 64 bin 200 konut ile tamamlıyoruz" dedi. 2017 hedeflerini de yükselttiklerini belirten Turan, "Gelecek yıl ise 65 bin sosyal konut üretmek istiyoruz. 2017'de de üretimimiz rekor olacak. 13 milyar liralık yatırım yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 1
  • Yörük GURD 7 yıl önce Şikayet Et
    Irak , İran sınırının da belli yerleri yapılmalı.
    Cevapla