Dev proje için keşif yapıldı

Asya ve Avrupa yakasını İstanbul Boğazı'nın altından yaya yolu ile birleştirecek "Kabataş- Üsküdar Yaya Tüneli Projesi" için çalışmalar devam ediyor.

Dev proje için keşif yapıldı
Dev proje için keşif yapıldı
GİRİŞ 03.02.2017 15:31 GÜNCELLEME 03.02.2017 16:42
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde sondaj çalışmalarıyla ilk adımı atılan boğazın altından geçecek yaya yolu tüp geçidi çalışmaları kapsamında Üsküdar Salacak sahiline gelen araştırma gemileri keşif yaptı. Tünel yolu için araştırma yapılan gemiler uzun süre sahilde kaldı.

Projenin çok ilginç olduğunu ve merakla beklediğini söyleyen Kerim Toprak isimli vatandaş, "İlginç bir proje diye düşünüyorum. Aslında birazda merak ediyorum. Acaba akvaryum gibi mi? Cam falan koyacaklar mı? Ne bileyim Marmaray yapıldı. Araçların geçmesi için tüp geçit yapıldı. Yayalar için de bence güzel ve ilginç olur. Şimdide inceliyorlar galiba" diye konuştu.

Kamile Kartürk ise, "Çok güzel bir şey vatandaş için. Ulaşım daha çabuk olur. Bence çok güzel bir şey. Hem ilginç hem güzel" dedi.

Yaya yolu tüneli kullanıma açıldığında Marmaray'dan inen yolcular Üsküdar'dan karşı yakaya yürüyerek geçebilecek. Tünel çalışmalarının 2019 yılında tamamlanması planlanıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Led ekran yerine, gerçek akvaryumlar da konulabilir.
    Cevapla
  • birisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunun aynısından Hamburg'da var. Tünelin kaldırımından insanlar yürüyor. Yoldan bisikletliler ve arabalar geçiyor. Arabalar aşağıya 3 asansör ile indiriliyor. Tünel 100 yaşından fazla
    Cevapla
  • kolay 7 yıl önce Şikayet Et
    gereksiz proje...
    Cevapla
  • Serkan 7 yıl önce Şikayet Et
    katılmıyorum.böyle projeleri almanyaya amerikaya gittiginiz zaman süper olmuş dersiniz bizim ülkemizde yapılınca gereksiz mi oluyor.Bu proje turist çeker!
    Cevapla
  • cihad 7 yıl önce Şikayet Et
    led ekranlarla büyülü bir ortam yapılırsa turistler yağar oraya, İstanbula sadece burada fotoğraf çekip instagrama koymaya gelen turistler gelebilir. Asla sıradan şeyler yapmamak lazım, madem yürüyerek kıta değiştirilecek bu inanılmaz bir deneyim olmalı...
    Cevapla
  • Fikir 7 yıl önce Şikayet Et
    Cam/pencere olmaz herhalde pek mümkün görünmüyor basınçtan dolayı. Ama bir şey öneriyim, Tünelin içine yer yer ekranlar konulabilir bu ekranlarda denizin tünelin dışından kamerayla görüntüsü bu ekranlara aktarılabilir böylece pencere varmış gibi bir his oluşturur. Sadece bir öneri
    Cevapla
  • Genç 7 yıl önce Şikayet Et
    mantıklı
    Cevapla
  • nurettin demir 7 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir öneri.
    Cevapla
  • sefa 7 yıl önce Şikayet Et
    bence mantıklı tehlikeside yok,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle