Horata Vadisi Projesi'nde hazırlıklar sürüyor

Doğu Anadolu'nun en büyük rekreasyon alanlarından biri olması beklenen Horata Vadisi Projesi'nin hazırlıkları devam ediyor.

Horata Vadisi Projesi'nde hazırlıklar sürüyor
Horata Vadisi Projesi'nde hazırlıklar sürüyor
GİRİŞ 26.02.2017 17:28 GÜNCELLEME 26.02.2017 17:28

Doğu Anadolu’nun en büyük rekreasyon alanlarından biri olan Horata Vadisi’ni önemsediklerini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, proje kapsamında bölgenin yeşil dokusunu koruyarak, yapay parklar, göletler, botanik bahçesi ve gezinti alanları yapacaklarını söyledi.

Malatya’da Horata Vadisi boyunca uzanan bölgede yer alan Horata Vadisi rekreasyon alanı Malatyalılar için doğa ile iç içe olacakları, gönüllerince eğlenecekleri bir ortam oluşturacak. Horata Vadisi'nde mesire yerlerinin yanı sıra, bölgeyle bütünleşen peyzajlar, ağaçlandırma alanları, her yaştan insanın ilgisini çekecek etkinlik alanları oluşturulacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır yaptığı açıklamada, Malatya’da "Horata Vadisi Projesi" ile bölgenin yeşil dokusunun korunmasına yönelik düzenlemeler yapılacağını söyledi. Horata Vadisi Projesi'nin son yıllarda faaliyete geçirilecek önemli projelerden biri olduğunu, bununla Malatya halkının güzel bir gezinti alanına kavuşacağını vurgulayan Çakır, bölgenin koruma amaçlı kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğini ve yeşil dokunun korunması için şuanda yeni bir projeye yaptırdıklarını, projeye yönelik anket çalışmasının da sürdüğünü ifade etti.

3 BİN ADET KONUT

Çakır, “Kentsel dönüşüm uygulanacak alanda şuana 210 konut, 2 bin 242 hak sahibi bulunmaktadır. Proje kapsamında toplam 3 bin civarında konut yapımı planlanıyor. Horata Vadisi projemizde konut, park ve yol çalışması birlikte yapılacaktır. Türkiye'nin en büyük ikinci vadi projesi olacak Horata Vadisi projemiz Beydağı eteklerinde yaklaşık bin 500 dekar alanı kapsamaktadır. Proje kapsamında yaklaşık 600 bin metrekare rekreasyon alan ilimize kazandırılacaktır. İçerisinde yürüyüş alanları, gölet alanları, spor alanları, piknik alanları, gençlerimiz için adrenalin parkları, çocuklarımız için çok çeşitli masal parkları ve birçok çocuk oyun alanları olacak. Böylelikle burası hobi bahçeleri ile çiçek bahçeleri ile Malatya’nın ve Türkiye’nin gözbebeği haline gelecek” diye konuştu.