Yıldırım: 2 saat 50 dakikaya iniyor

Başbakan Yıldırım, yeni otoyolla İstanbul - İzmir arasında yolculuk süresinin kısalacağını ifade ederken, İzmirliler'e yeni bir projenin haberini verdi.

GİRİŞ 08.03.2017 11:46 GÜNCELLEME 08.03.2017 14:13
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

İstanbul - Bursa - İzmir Otoyolu projesinde çalışmalar sürüyor. Projenin, İstanbul - İzmir arasındaki yaklaşık 6 saatlik yolu 3 saatin altına indirmesi bekleniyor. Proje ayrıca; Manisa, Kütahya ve Aydın gibi illeri de yakından ilgilendiriyor.

BİTİŞ TARİHİ

Başbakan Binali Yıldırım da, proje kapsamındaki Kemalpaşa - İzmir Otoyolu'nun açılışında konuştu. İstanbul - Bursa - İzmir Otoyolu'nun bitiş tarihi için 2018 yılını işaret eden Yıldırım, ''Bu yol 2018'de bitmiş olacak. İstanbul - İzmir arası 2 saat 50 dakika.'' şeklinde konuştu.

'BİRÇOK İLE YARAYACAK'

Amaçlarının yolları yaparken şehirleri en kısa yoldan birbirlerine bağlamak olduğunu söyleyen Yıldırım, ''Amacımız yolları yaparken şehirleri en kısa yoldan birbirine bağlamak. Bu açtığımız yol sadece İstanbul ve İzmir'e yaramıyor. Manisa, Eskişehir, Aydın, Denizli birçok ile yarayacak.'' dedi.

'İZMİR İÇİN YENİ BİR PROJE'

İzmirliler'e yeni bir projenin haberini de veren Yıldırım, şöyle konuştu:

''İzmir için yeni bir proje, ihalesi yapıldı, kazmayı vuracağız. Kuzey Otoyolu yani Çiğli'den başlıyor. Bergama'ya kadar. Koyundere'ye kadar bitirdik. Bunun üzerine 76 kmlik kısmının da ihalesini yaptık başlıyor. Hayırlı olsun.''

YORUMLAR 38
  • kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    hızlı trenleri şehirlere kazandırın.. şehir içleri metro hatları büyük düşünen olmalıyız geç kaldık
    Cevapla
  • Rasit 7 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul trafigini aşabilirsek işallah gidilir
    Cevapla
  • Galip 7 yıl önce Şikayet Et
    90 lı yıllara unutlar yada hiç anımsayamayanlar var, gecede %3.000 faizi gördü bu ülke dolar bir günde 6 dan 9 za çıktığını gördü bu millet. 1 milyar dolar için imfye yavardığımız yıllardı 90 lar.
    Cevapla
  • alper 7 yıl önce Şikayet Et
    hız limiti 120 3 ssate 360 km gidilir .. radar cezasını vericekseniz gideriz
    Cevapla
  • deli dumrul 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu yeni yolda dolar kullanmayalım. Geçiş ücreti bu sefer çeyrek altın olsun. Kimse itiraz etmez. Hem söylerken de fazla gözükmüyor. Bir geçiş bir çeyrek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle