Kamulaştırılan alana park geliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırılan 150 bin metrekarelik alana yeşil alan ve park yapıyor.

Kamulaştırılan alana park geliyor
Kamulaştırılan alana park geliyor
GİRİŞ 11.04.2017 14:23 GÜNCELLEME 11.04.2017 14:23

Kent genelinde vatandaşların dinlenebileceği alanlar ile yeşil alanların çoğaltmak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda kamuştırılan boş araziyi değerlendirerek “25 Aralık Kent Parkı” yapıyor.

Büyükşehir Belediyesinin fidanlığından başlarak, Hobi Bahçesine kadar olan olana yapılacak yeşil alan ve park projesiyle, çarpık yapılaşmanın yoğun olarak görüldüğü bölgede bulunan özellikle genç nüfusun rehabilite edilmesi ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılarak spora yönlendirilmesi amaçlanıyor.

Çocuk ve spor öncelikli konsept park niteliğinde olup sosyal yaşam kalitesini artırmak, bölgenin ihtiyacı olan konforlu mekanlar oluşturmak, mevcut yerleşim içerisine entegre olması ve bölgenin dokusunda ayırt edici bir kimlik oluşturulması hedeflenen yeşil alan ve park yapımı projesiyle, niteliği, özel konsepti ve kullanılan her kent mobilyası alana uygun tasarlanmıştır.

25 ARALIK KENT PARKI

Arazi 150.000 m² bir alanı kapsamaktadır. Alanda özellikli yapılar ve fonksiyonlar bulunmaktadır.

Çocuk kütüphanesi (700 m²) 1 adet, yarı olimpik yüzme havuzu (3600 m²) 1 adet, bitki satış ünitesi (150 m²) 1 adet, kafeterya (400 m²) 2 adet, mescit (60 m²) 1 adet, tuvalet (100 m²) 2 adet, soyunma ve hakem odası (350 m²) 1 adet olmak üzere yapılar bulunmaktadır.

Spor sahaları  futbol sahası, antreman sahası, basketbol sahası, voleybol sahası olmak üzere 5 adet saha vardır. Alanın çevresini saran koşu ve bisiklet parkuru 1400 mt.dir. Ayrıca alan içinde çeşitli yaş gruplarına hitap eden 3 tip bisiklet parkuru (1270 m²)  ve farklı 6 tip kaykay parkuru (900 m²)  bulunacak.

Çocuklara trafik eğitimi verildiği ve ailelerin güvenle bırakabilecekleri akülü araba parkuru (600 m²) ve  çeşitli oyun gruplarının  farklı yaş gruplarına hitap eden çocuk oyun alanları ( 1270 m²) , aynı zamanda çocuklar aktivite içinde bulunurken ailelerin onları bekleyip zaman geçirebilecekleri soğuk piknik alanları da (800 m²)  oluşturulmuştur.

Suyu oyunla bütünleştiren fresh park alanı (750 m²) düşünülüp, parkın girişinden başlayarak ana aks üzerinde belirli aralıklarla yeşili ve suyu birleştiren süs havuzları bulunmaktadır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL