Kaya: YHT'de ihale süreci başlamayan yer kalmadı

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nde ihale süreci başlatılmayan yerin kalmadığını ifade etti.

Kaya: YHT'de ihale süreci başlamayan yer kalmadı
Kaya: YHT'de ihale süreci başlamayan yer kalmadı
GİRİŞ 18.06.2017 15:36 GÜNCELLEME 18.06.2017 16:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, temeli 2012 yılında atılan ve Ankara ile İzmir arasındaki tren yolcuğunu 14 saatten 3 saat 30 dakikaya düşürmesi beklenen İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nde çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Projeyle ilgili yazılı açıklama yapan Kaya, İzmir'den Manisa, Afyonkarahisar ve Ankara'ya gidecek olan hızlı tren hattında ihale süreci başlatılmayan yerin kalmadığını ifade etti.

Toplam yatırım maliyeti 4,9 milyar liralık proje tamamlandığında İzmir ve Ankara'nın "komşu kapısı" haline geleceğini kaydeden Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İzmir-Ankara mevcut demiryolu 824 kilometre olup, seyahat süresi ise yaklaşık 14 saattir. Bu projeyle iki şehir arası mesafe 624 kilometre ve seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşürülecektir.

İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı bir yandan ulaşımda konfor ve güvenliği olağanüstü artırırken diğer yandan da seyahat alışkanlıklarını ciddi biçimde dönüştürerek ekonomiye önemli katkılar sağlayacak. Projeyle birlikte yüksek hızlı tren, otoyollar ve bölünmüş yollarıyla İzmir'imizin çok daha gelişmiş hale gelmesi sağlanmış olacak. Bu tarihi projenin, 2019 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • ahmet43 6 yıl önce Şikayet Et
    kutahya sizi saygi !!! ile anıyor.
    Cevapla
  • yozgatlı erol 6 yıl önce Şikayet Et
    yozgat yine unutuldu. 2013 te biteçekti. 2015 e ertelendi. daha sonra 2017 ye ertelendi. şimdide 2019 a ertelendi. yozgat ın üstüne yüzlerce proje bitti. bizimki hala bitmedi Tayyip Baba bizim yozgat lılar vatan severdir. yürüyüş yapmazlar, protesto etmezler, hükümete kızmazlar. vs. yozgatı ihmal etmeyin hızlı tren hattını bir an önce bitiriin.
    Cevapla
  • aplt 6 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır bitmeyen bursa ankara ne oldu
    Cevapla
  • ahmed 6 yıl önce Şikayet Et
    varsa yoksa çok büyük iller. nüfusu en az 1.5 milyona varan illere de yatirimlar yapilmali
    Cevapla