Tatilcilere müjde! Çalışmalara ara verildi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bayram trafiğinde sürücülerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Tatilcilere müjde! Çalışmalara ara verildi
Tatilcilere müjde! Çalışmalara ara verildi
GİRİŞ 21.06.2017 10:49 GÜNCELLEME 21.06.2017 10:49

Ramazan Bayramı'nda yol çalışmalarının yapılmayacağını katıldığı iftar yemeği sonrası açıklayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bayram trafiğinde sürücülerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kule Restoranda düzenlediği iftar programında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün güçlendirilmesi ve taşıyıcı sistemlerin yenilenmesiyle ilgili çalışmalara değinen Arslan, 1991'den bugüne kadar asfalt yenilemesi, derzlerde sızdırmazlıklar ve çatlakların onarılmasına ilişkin çalışmaların 26 yıl sonra başlatıldığını ifade etti.

Kaza kara noktalarını, riskli bölgeleri, sürücülerin çok hata yaptığı alanları belirleyip İçişleri Bakanlığı ile paylaştıklarını bildiren Arslan, bayram süresince çok zaruri olanlar dışında, ilave trafik oluşturmamak adına yol çalışması yapmayacaklarını sözlerine ekledi.

Söz konusu çalışmaların belli bir süresinin olduğuna işaret eden Arslan, şöyle konuştu:

"En az sıkıntıyı yaşatacağımız tarihi belirleyerek, 12 Haziran-31 Ağustos arası bu çalışmayı yapıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarda artık 2.5 ay kapatmayacağız. 40 santimlik asfaltı kazıyoruz, 25 milimetrelik mastik asfalt yapacağız, onun üzerine ikinci bir 25 milimetrelik taş mastik asfalt yapacağız. Alttaki sızdırmazlık, çatlak onarımlarını tamamen bitirdikten sonra. Bundan sonraki asfalt onarım ihtiyacı hasıl olduğunda üsteki 25 milimetrelik taş mastik asfaltı kaldıracağız ve hemen yerine yeni asfaltı dökeceğiz. Bu da 24 saat sürecek. Dolayısıyla 6 şerit olduğunu düşünürseniz, her iki şeritte bir gün çalışırsak, biz 3 günde bütün bu çalışmayı bitirmiş olacağız. O zaman da en rahat zaman neyse o zaman yaparız çünkü 3 günlük rahat zamanı bulmak kolay, 2.5 aylık rahat zamanı bulma şansımız yok"

Sürücülere bayramda trafikte dikkatli olmaları ve kurallara uymaları uyarısında bulunan Arslan, acele edilmemesi, işaret ve işaretçilere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.