Esenler'de dev proje!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm çalışması yapılması planlanan askeri alanda incelemelerde bulundu.

Esenler'de dev proje!
Esenler'de dev proje!
GİRİŞ 10.08.2017 16:10 GÜNCELLEME 10.08.2017 16:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İnceleme gezisine; 66. Mekanize Tümen Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran, Kurmay Albay Erdoğan Koçoğlu, Esenler Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Oğuz Türk ve Nihat Karataş ile Kentsel Dönüşüm Müdürü Sezayi Köse de katıldı.

Başkan Göksu, Esenler Belediyesi'ne devredilen askeri alanda uygulanacak İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı projesi kapsamında Esenler Belediyesi'nce hazırlanan 1/1000 ve 1/5000'lik taslak planları son kez yerinde inceledi. Hazırlanan bu planlar etap etap Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onaylamasının ardından arazide imar faaliyetleri başlayacak.

ESENLER'E DÜNYANIN EN BÜYÜK PARKI

Proje kapsamında Metris Kışlası'nın 236 dönümlük kısmında halkın hizmetine açılan 15 Temmuz Şehitler Parkı da dahil olmak üzere askeri bölgede 3,3 milyon metrekare park yapılacak. 11 tematik parkın yer alacağı bu parklardan biri 2 milyon 680 bin metrekare tek parça park olacak. Bu park, dünyanın en büyük şehir parkı olmasının yanı sıra kentsel dönüşümle üretilmiş bir park olacak. Bu park  yapılırken 20 bin konut da yıkarak yenilenecek. Şu anda Esenler’in 335 bin metrekare olan park ve yeşil alanı, yeni parklarla birlikte 6.8 milyon metrekareye çıkarak yaklaşık 20 kat artacak. Arazinin yeşilin olmadığı kısmında ise dünyanın en büyük akıllı şehri kurulacak. Askeri alandaki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 2 ila 2,5 yıl içinde transfer çalışmaları başlayacak.

MÜZEYE 10 MİLYON TURİST HEDEFİ

Şehir parkı içinde çeşitli müzeler, sportif alanlar, bisiklet ve yürüyüş alanları, hayvanat bahçesi, botanik bahçesi, seyir terası ve daha pek çok donatı yer alacak. Park, içinde klasik ve dijital kütüphanelerin de bulunduğu dev bir Kütüphane Vadisi'ne de ev sahipliği yapacak. Park içinde dünyanın en büyük sanat eserleri müzesi de yer alacak. Müzeyi her yıl yaklaşık 10 milyon turistin ziyaret etmesi hedefleniyor. Parkta, Türkiye'nin en büyük kültür vadisi de yapılacak.

YORUMLAR 1
  • hıdır diker 6 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun tevfik başkana dilerim diğer belediye başkanlarıda ilham alırlar?.
    Cevapla