Sürücülerin korkulu rüyasıydı! Tarih oluyor

Van-Hakkari karayolunda sürücülerin korkulu rüyası olan 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi'ne yapılan iki tüplü 3 bin 150 metre uzunluğundaki tünel çalışmaları sürüyor.

Sürücülerin korkulu rüyasıydı! Tarih oluyor
Sürücülerin korkulu rüyasıydı! Tarih oluyor
GİRİŞ 02.10.2017 13:50 GÜNCELLEME 02.10.2017 13:50
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Tünelin yapımını üstlenen firma yetkilileri, 1600 metrelik bölümün kazı ve destekleme çalışmasının tamamlandığını, 2019'da ise tünelin ulaşıma açılacağını söyledi. 

Hakkari'yi Van'a bağlayan ve bugüne kadar birçok ölümlü trafik kazasına neden olan ve halk arasında '32 viraj' olarak adlandırılan Güzeldere Geçidi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı proje hazırladı. Proje kapsamında 2013 yılının Haziran ayında ise çalışmalara başlandı. Her bir tüpü 3 bin 150 metre olan tünelin bitirilmesiyle birlikte, sürücülerin özellikle kış aylarında korkulu rüyası olan 22 kilometrelik zorlu yol, düz bir tünelle sadece 5 dakikaya inecek. 

Ertuş ve Ölmez firmaları tarafından yapılan çalışmaların 200 personel ve 40 iş makinasıyla sürdürüldüğünü söyleyen Tünel İdari Sorumlu Fuat Ölmez,  çalışmaların 2019 yılında tamamlanacağını söyledi. Ölmez, "Şu an için tünelimiz bin 600 metrede. Kazı ve destekleme çalışmalarımız devam ediyor. Bölgenin şartları müsade ettiği ve gerek iklim koşulları, gerekse diğer koşullarda olabilecek en hızlı şekilde ilerlemeye devam ediyoruz. Dere yatakları ve gece çalışmaları yapamadığımız için de yüzde 40'lık bir verim kaybı yaşıyoruz" dedi.

YORUMLAR 30
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    galip olan allahtır.
    Cevapla
  • Murathan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hak ediyorlar mı acaba, adamlar hizmet düşmanı PKK yı görmezden geliyor
    Cevapla
  • !!! 6 yıl önce Şikayet Et
    9 yildir Vandayim hep kisa surede bitiyo bu yol...
    Cevapla
  • halici 6 yıl önce Şikayet Et
    ya sev ya terket sende.
    Cevapla
  • kardeşlik 6 yıl önce Şikayet Et
    ve ayrıca bu tür ayrımcılık lar yaparak bu güzel vatanımızı bolmek, işgal etmek ve silmek isteyen dış guclerin ve gözü bu topraklarda olan herkesin ekmeğine yağ sürmüş oluyor ve emellerini gerçekleştiriyoruz biz hepimiz türk milletiyiz müslümanız kardesiz Ayrımcılık yok kardeşlik var dostluk var tek vatan var şimdi ; Türk kürt laz çerkez zaza v.s bu vatan için sarılmak var tek vücut olmak var Allaha emanet olun kardeslerim
    Cevapla
  • kardeşlik 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşım karşıdaki adamı tanıyor musun ? hemen böyle yargılıyorsun o yolu belediye yapar kara yolları yapar burdaki vatandaş yapmaz . bu senin olduğun olduğun ilde de böyledir sende yok yapma din yarım metre bile devletimiz her konuda vatandaşına yardım edip konforlu bir yaşam sunuyor tüm devlet büyüklerimize sonsuz teşekkürler karşındaki böyle pesin yargiladigin insan belki devletine milletine cok daha baglidir bunu bilemezsin GÜN KARDESLIK GÜNÜ AYRIMCILIK DEĞIL TEK YÜREK TEK BILEK TEK DİN TEK İMAN teşekkürler
    Cevapla
  • Erdoğan 6 yıl önce Şikayet Et
    hey vanlı sen 1 mt yol yaptınmı eleştirme maşallah de
    Cevapla
  • Kara 2 6 yıl önce Şikayet Et
    artık yeter sn yetkililer yol yapıp durmayın. ben 3 ayda 1 bilemedin yılda 1 kere köyüme gidip geliyorum. zaten istesemde gidemiyorum gazın fiyatı ortada. mtv zammıda geliyor zaten. kışda geldi. halkı rahatlatıcak birşeyler yapın yoksa 2019 zor olur. ülkenin gittiği falan yok giderse biz tutarız.
    Cevapla
  • Nazım Zengin 6 yıl önce Şikayet Et
    boş yatırımlar bunlar... benim köyüm karadenizin yayla köyüdür.. benim köyüme ilçe merkezinden 28 km kambur ve bozuk toprak yollarla ulaşılır... ve her köye gidişte inanın araçların oynamayan vidaları kalmaz... ama bizim köyden vatan haini çıkmaz; emperyalist sevici çıkmaz; siyonist yalakası çıkmaz; devletine silah çeken insan çıkmaz... Kıymeti bilinmedikten sonra azmış bir millete yol yapsan ne olur; yatırım yapsan ne olur? Yazık...
    Cevapla
  • Uşağum 6 yıl önce Şikayet Et
    Ha pu duneli bizum içun yapmırlar mayun aramaktan biktuklaru içun yapırler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle