İzin verildi! Türkiye'nin ilki olacak

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Akkuyu Nükleer Santrali için sınırlı çalışma iznini verdi, inşaat lisansının 2018`in ilk yarısında alınması planlanıyor.

İzin verildi! Türkiye'nin ilki olacak
İzin verildi! Türkiye'nin ilki olacak
GİRİŞ 20.10.2017 12:50 GÜNCELLEME 20.10.2017 13:27
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin ilk nükleer santrali olacak ve 20 milyar dolar yatırım maliyeti öngörülen Akkuyu Nükleer Santrali için sınırlı çalışma izni verilirken, 2018'in ilk yarısında inşaat lisansının alınması bekleniyor.

Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan açıklamada, "Akkuyu Nükleer AŞ, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'ndan (TAEK) inşaat lisansının ilk aşaması olan sınırlı çalışma iznini aldı" denildi.

Akkuyu ile ilgili hükümetlerarası anlaşma, Rusya ile Türkiye arasında 2010 yılında imzalanmıştı. Bu izin kapsamında, nükleer adanın güvenliği için önem arz eden bina ve yapılar hariç, nükleer santralin geriye kalan bütün kısımlarında yapı ve montaj çalışmalarının yapılması öngörülüyor.

Bu iznin alınmasıyla inşaat çalışmalarına başlanma aşamasına geçildiği vurgulanan açıklamada, "Nükleer güç santralinin tüm bina ve yapıların inşaatına en kısa zamanda başlamak isteriz. Bu süreç kapsamında tüm ulusal ve uluslararası güvenlik 
standartlarına uyum sağlanması en önemli görevlerimizin arasındadır" denildi.

Açıklamada, inşaat lisansının ise 2018 yılının ilk yarısında alınmasının planlandığı belirtildi. Santral, her biri 1,200 MW kurulu güce sahip dört üniteden oluşacak ve yılda yaklaşık 35 milyar kW/saat elektrik üretimi ile Türkiye'nin mevcut elektrik tüketiminin yüzde 16'sını karşılayacak.

YORUMLAR 29
  • yuhh 2018 6 yıl önce Şikayet Et
    2010 da anlasildi ama 2018 de imzalar atilacak..aceleye gerek yok, 2050 de baslarsiniz insaatina
    Cevapla
  • bjk5656 6 yıl önce Şikayet Et
    2050de ilk kazma vurulur bu gidişle
    Cevapla
  • tedbir1 6 yıl önce Şikayet Et
    türk yetkililerin ve vatandaşların Pandora isimli Kore yapımı nükleer santral kazasıyla ilgili filmi izlemesini tavsiye ederim, bürokrasideki çarpıklık, yozlaşma yüzünden nasıl bir nükleer santralin facia santraline döndüğünü konu alıyor, japonyadaki santral faciasını da hatırlatmakta fayda var, umarım ibret alınır da ona göre davranlır
    Cevapla
  • bence.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Sende günümüzde nükleer santrallerin güvenlik protokollerini incele ,dunyanın en yüksek güvenlik standartları..
    Cevapla
  • özgür ozb 6 yıl önce Şikayet Et
    nedir bu bürokrasi neden uzun sürüyor ihmali olanlar hemen asılsın veya a.müebbet verilsin
    Cevapla
  • bjk5656 6 yıl önce Şikayet Et
    asılsın dediklerin insan tavukmu asıyorsun kafaya bak sen süpersin zaten
    Cevapla
  • Batuhan 6 yıl önce Şikayet Et
    asılsınmış sanki kendisi işini çok iyi yapıyor.
    Cevapla
  • martli 6 yıl önce Şikayet Et
    Nedir bu nükleer sevdasi 365 hünün 300 unde gunes goren bir ulke her yani efil efil ruzgar esen bir ulke neden nukleer e ihtiyac duyar heleki topraklarinin cogu tarima bile elverissiz agac bile yetismeyen orta anadoluya sahipse.. yilda bir kac ay gunes goren ulkeler bile gunes enerjisine yonelirken neden biz tersine gidiyoruz.
    Cevapla
  • Batuhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne mi bu nükleer sevdası. Bak cahil kardeşin Nükleer Enerji güvenliğini sağlarsan en temiz en çevreci en ucuz enerji kaynağıdır. O sana dayatılan rüzgar türbinlerinden daha az masraflı daha az ses çıkarır. Anadolu toprağı kadar verimli toprak yoktur ülkede boşuna tahıl ambarı demiyorlar. Verimsizleşme aşırı gübre aşırı ilaçlama aşırı kimyasal vb yine insanoğlunun yaptığı etkenler. Tüm suçu çiftçiye yükleyemeyiz çünkü bütün bunlar hükumetin tarıma verdiği ''ÖNEM''den dolayı oluyor. Tahıl ambarı konya ovası dururken tahıl ithal ediliyor. Zenginin yatının mazotu 1,5 lira iken Çiftçinin mazotu 4-5 lira. Et fiyatları desen 37 38 aşağısı et yok. Daha da anlatayım istersen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle