Daha açılmadan ödülleri topluyor

Yapımı süren İstanbul Yeni Havalimanı daha açılmadan birçok uluslararası ödül aldı.

Daha açılmadan ödülleri topluyor
Daha açılmadan ödülleri topluyor
GİRİŞ 05.11.2017 13:29 GÜNCELLEME 05.11.2017 13:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yapımı süren İstanbul Yeni Havalimanı'nın daha açılmadan uluslararası ödüller aldığını belirterek, "Uçuş kontrol kulesiyle ilk uluslararası ödülünü alan projenin terminal binası da tasarımcılarına uluslararası ödül kazandırdı." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yaptığı açıklamada, İstanbul Yeni Havalimanı'nda 7 gün 24 saat esasına göre olağanüstü bir çalışma sürdürüldüğünü söyledi.

Havalimanında 3 bine yakın ağır iş makinesinin çalıştığına işaret eden Arslan, mega projenin inşaatında yüzde 70'lik gerçekleşmeye ulaştıklarını ve bunun çok önemli bir oran olduğunu bildirdi.

Projenin birçok alanda dünya çapında ödüller aldığına dikkati çeken Arslan, havalimanının veri merkezindeki elektrik sistemlerinin 2N, soğutma sistemlerinin N+1 yedekli yapıyla dizayn edildiğini ve Uptime Institute tarafından "Design (tasarım)" sertifikasıyla sertifikalandırıldığını dile getirdi.

Arslan, projenin ilk ödülünü ise hava trafik kontrol kulesi ve teknik binasıyla Chicago Athenaeum: Mimarlık ve Dizayn Müzesi ve Mimari Sanat Tasarımı ve Kentsel Araştırmalar Avrupa Merkezi tarafından 2015'te düzenlenen yarışmada aldığını hatırlattı.

Pininfarina ve AECOM imzasını taşıyan, Türk-İslam kültürünün ve İstanbul'un kültürel mirasının önemli motiflerinden lale çiçeğinden ilham alınarak yapılan tasarımın ödüle layık görüldüğünü vurgulayan Arslan, "Yarışmada, dünyanın dört bir yanından gelen 370 proje değerlendirildi. Kararı İtalyan mimar ve eleştirmenlerin oluşturduğu jüri verdi. Ödül de Atina'da düzenlenen törende İGA Havalimanı İşletmesi AŞ, Pininfarina ve AECOM yöneticileriyle birlikte alındı." diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • Tuzlalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Cınlilerın pekindekı havalimanında yaptıkları gibi yeni havalimanında dunyanın en buyuk muzesını yap işlet devret metoduyla kurup topkapıdakı ve mahsenlerindekı eserleri sergıleryebılırız hem ulke içi turist ve yerli halk hemde transit gecen ve yarım ila bır gununu limanda gecirenler icin algı yonetimi ve hediyelik imaj satıs yeri olur
    Cevapla
  • Müdür 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel fikir
    Cevapla