Kuzey Marmara yolu tam gaz

İstanbul’un trafik yükünü rahatlatacak Kuzey Marmara Otoyolu Projesi gelecek yıl 29 Ekim’de açılacak.

GİRİŞ 26.11.2017 08:26 GÜNCELLEME 23.12.2017 10:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Mahmutbey ve şehir içinde trafik yoğunluğuna neden olan ağır araçlar yeni yolu kullanacak

İstanbul'un trafik yükünü önemli ölçüde rahatlatacak Kuzey Marmara Otoyolu Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Anadolu ve Avrupa devamı niteliğindeki projede ilk etap gelecek yıl 29 Ekim'de açılacak. TEM ve D-100 bağlantılı yollarında trafiği rahatlatacak proje sayesinde yüksek tonajlı büyük araçlar şehir içi trafiğinden çekilecek. Proje, Marmara Bölgesi'ni Ege ve İç Anadolu Bölgesi'ne otoyol ağıyla bağlayacak. Edirne-Kınalı-İstanbul- Ankara Otoyolu ile İstanbul-İzmir Otoyolu'nu birleştiren projede anayol, bağlantı yolları ve kavşak kollarıyla beraber 428 kilometrelik yol inşaatı yapılacak. 

İşte büyük projeden detaylar:

Proje, 2016'da trafiğe açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün devamı niteliğinde. Mahmutbey ve şehir içinde yoğunluğa neden olan ağır araçlar ve transit geçişler yeni otoyol üzerinden sağlanacak.

 Silivri'ye bağlı Kınalı ile Eyüp Kemerburgaz'a bağlı Odayeri arasında 70 kilometre anayol, 10 kilometre bağlantı yolu ve 90 kilometre kavşak kolları olmak üzere toplam 170 kilometre yol inşa edilecek.

 Projede yer alan 15 kavşak sayesinde İstanbul'da Silivri, Çatalca ve Habipler-Hasdal bölgesi gibi yerleşim alanları otoyolla bağlanacak.

 Kurtköy-Akyazı Otoyolu Projesi, Gebze civarında Gebze- Orhangazi-İzmir Otoyolu'na entegre edilecek. Kocaeli kent merkezi yakınlarında mevcut TEM Otoyolu'na bağlantı sağlanacak.

 Kurtköy-Akyazı Projesi kapsamında 122 kilometre anayol, 48 kilometre bağlantı yolu ve 88 kilometre kavşak kolları olmak üzere 258 kilometre yol inşa edilecek. Otoyol 2x4 şeritli ve yüksek standartlı olacak. Projede toplam 29 kavşak yer alıyor.

7 BİN İŞÇİ ÇALIŞIYOR
 Projede toprak işleri ile köprü, viyadük, tünel, altgeçit, üstgeçit yapımı sürüyor. Projede 7 bin 100 personel çalışıyor. 2 bin 100 iş makinesi ve ekipmanla 24 saat boyunca yürütülüyor.

 Kuzey Marmara Otoyolu'nun Anadolu yakasındaki kısmı ise Kurtköy-Liman Kavşağı, Liman Kavşağı-İzmit Kavşağı ve İzmit Kavşağı-Akyazı olmak üzere üç kesimden oluşuyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 6
  • Halil 6 yıl önce Şikayet Et
    Seni Seviyoruz Reis..
    Cevapla
  • erol yitik 6 yıl önce Şikayet Et
    şuraya bak Cennet vatan
    Cevapla
  • erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu yol kaç tl olacak...100 dolar olur bence...
    Cevapla
  • reco 6 yıl önce Şikayet Et
    yavuz selim çok pahalı. şimdi fazla kullanan yok. İlerde mecbur edecekler ağır vasıta araçları.
    Cevapla
  • ahmet hamdi 6 yıl önce Şikayet Et
    yapilan yol istanbul trafigine guzel bir alternatif ama cok pahali malesef. km basina 30 kurus para aliniyor. kullanamadiktan sonra 10 tane alternatif yol olsa neye yarar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle