Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cami açılışında Ayasofya mesajı

Levent Cami Temel Atma Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kimsenin bizim ibadethanelerimize karışma hakkı yoktur. Hali hazırda ülkemizde sayıları 435'i bulan, kilise, sinagog ve havra ibadete açıktır. Böyle bir ülkeyi ibadethaneler üzerinden eleştirmek hakikatlere sırt dönmek demektir. Ayasofya'ya konusunda yöneltilen ithamlar doğrudan egemenlik haklarımıza saldırı amacı taşımaktadır" dedi.

GİRİŞ 03.07.2020 15:58 GÜNCELLEME 03.07.2020 17:03
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Mimar Sinan'ın "kalfalık eseri" olarak tanımladığı Süleymaniye Camisi'nden öykünerek tasarlanan Levent Camisi'nin temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle atıldı.Temel atma töreninde Sakarya'daki patlamayla ilgili konuşan Erdoğan, "Tüm bakanlıklarımız kurumlarımız yoğun bir çalışma içindedir ve şu anda kontrol altına alınmıştır. Can kaybının daha fazla artmamasını umuyoruz." ifadelerini kullandı. Konuşmasında Ayasofya tartışmalarına da değinen Erdoğan, "Biz nasıl başka ülkelerdeki ibadethanelere karışmıyorsak kimsenin de bizim ibadethanelerimize karışma hakkı yoktur. Hali hazırda ülkemizde sayıları 435'i bulan, kilise, sinagog ve havra ibadete açıktır. Balat'taki demir kilise örneğinde olduğu gibi, yeni kiliselere biz destek verdik, devletin cebi hümayunundan bunları yaptık. Böyle bir ülkeyi ibadethaneler üzerinden eleştirmek hakikatlere sırt dönmek demektir. Ayasofya'ya konusunda yöneltilen ithamlar doğrudan egemenlik haklarımıza saldırı amacı taşımaktadır. Böyle bir ülkeyi ibadethaneler üzerinden eleştirmeye çalışmak hakikatlere sırt dönmek demektir. Ülkemize Ayasofya üzerinden yöneltilen ithamlar doğrudan egemenlik haklarımızı hedef almaktadır" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Levent'te temeli atılan caminin isminin 'Barbaros Hayrettin Paşa Camii' olacağını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

 

SAKARYA'DAKİ PATLAMA

Can kaybının artmamasını umuyoruz.

Sakarya'daki patlamayla ilgili tüm bakanlıklarımız kurumlarımız yoğu bir çalışma içindedir ve şu anda kontrol altına alınmıştır. Can kaybının daha fazla artmamasını umuyoruz.

LEVENT CAMİSİ

Levent Camimizin hayırlı olmasını diliyorum. Hazine ve Maliye Bakanlığımıza Merkez Bankası yönetimine teşekkür ediyorum. İnsan için geride bıraktığı her ese önemlidir ama Allah için yapılan eserlerin yeri ayrıdır. Camiler sadece ve sadece Allah rızası için inşa edilen eserlerdir. Rabbimiz camileri Allah’ın adı anılan namaz kılınan evler olarak tarif ediyor.

AYASOFYA KONUSU

Biz nasıl başka ülkelerdeki ibadethanelere karışmıyorsak kimsenin de bizim ibadethanelerimize karışma hakkı yoktur. Hali hazırda ülkemizde sayıları 435'i bulan, kilise, sinagog ve havra ibadete açıktır. Balat'taki demir kilise örneğinde olduğu gibi, yeni kiliselere biz destek verdik, devletin cebi hümayunundan bunları yaptık. Böyle bir ülkeyi ibadethaneler üzerinden eleştirmek hakikatlere sırt dönmek demektir. Ayasofya'ya konusunda yöneltilen ithamlar doğrudan egemenlik haklarımıza saldırı amacı taşımaktadır. Böyle bir ülkeyi ibadethaneler üzerinden eleştirmeye çalışmak hakikatlere sırt dönmek demektir. Ülkemize Ayasofya üzerinden yöneltilen ithamlar doğrudan egemenlik haklarımızı hedef almaktadır. Biz ülkemizde müslümanların da diğer dinlere mensup olanların da hakkını hukukunu korumaya devam edeceğiz.

LEVENT CAMİİ'NİN ADI: BARBAROS HAYRETTİN PAŞA CAMİİ

Şimdi merak ediyorsunuz, Levent Camii'nin adı ne olacak? Leventler buradan geçti dedik ya, öyleyse baş leventin adını da inşallah buraya koyalım ve Barbaros Hayrettin Paşa Camii olsun. Demokratik bir hareket de yapabiliriz, kabul edenler-etmeyenler diye.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabı Twitter'dan Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii ile ilgili bir paylaşım yaptı. Erdoğan paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bugün temelini attığımız Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii'ni süratle tamamlayarak şehrimizin ve tüm Müslümanların hizmetine sunacak, İstanbul'un cami zenginliğini bir adım daha öteye taşımış olacağız"

YORUMLAR 36
  • Sade bir vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis 15 temmuzda acacak aayasofyayi insallah ogle namazini orda kilaeiz bekliyorum ben
    Cevapla
  • 1071 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya açıldı Danıştay neden 15 gün inde açıklayacağız dedi 15 Temmuz da açılacak
    Cevapla
  • xray 3 yıl önce Şikayet Et
    Aç sana nasip olsun reis. Bunca yıldır yaptığın işler ve güzellikler ahiretine hasene olarak geçsin inşallah. Manevi kuvvetin birden ona çıksın. Kökten değişsin milletimizin tarihi.
    Cevapla
  • Gakko 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem eğemenlik meselesi içe, açın gitsin, bu kadar basitse
    Cevapla
  • İSMAİL ÖZTÜRK 3 yıl önce Şikayet Et
    önce vatan sonra idam şart oldu idam idam idam ayasofya idamı ututturmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle