TÜRSAB seçimleri için geri sayım başladı

Turizm sektörünün en önemli kurumlarından TÜRSAB’da yeni yönetim 5-6 Aralık’ta yapılacak seçimde belli olacak...

TÜRSAB seçimleri için geri sayım başladı
TÜRSAB seçimleri için geri sayım başladı
GİRİŞ 30.11.2015 09:48 GÜNCELLEME 30.11.2015 09:48

Yaklaşan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) seçimleri öncesinde başkan adayları seçim çalışmalarını hızlandırdı. Uzun yıllar sonra 3 adaylı bir başkanlık yarışına girilirken, seçime katılımın da çok yüksek olacağı öğrenildi. Geçen seçimlere 2 bin 200 delege katılırken, 5-6 aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek seçimlere 4 bin 700 delegenin oy kullanmak için başvurduğu belirtildi. Yönetim olarak seçimle ilgili tüm tedbirlerin alındığını ifade eden mevcut Başkan Başaran Ulusoy, “Tüm adaylara seçimde başarılar diliyorum. Artık söz delegelerin. Seçimlere de büyük ilgi var. Güzel bir seçim olmasını ve galip gelmeyi bekliyoruz. Daha kapsayıcı olmayı hedefliyoruz. Dünyaya entegre olmayı başaran bir birlik olacağız. Kurumsallaşma adına ne gerekiyorsa yapacağız. Son teknoloji ile acentelerimize hizmet edeceğiz. Zor zamanlardan geçen turizm sektöründe sorunları çözen birlik olmaya devam edeceğiz. Turizmi daha da ileri taşımak için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

Anadolu’dan katılım çok yüksek

Seçimin iddialı isimlerinden başkan adayı Emin Çakmak, katılımın çok yüksek olacağını vurgulayarak şunları söyledi: “4 bin 700’e yakınn delege oy kullanacak. Aktif üyelerin yüzde 75’ine denk geliyor. Katılımcıların 3 bine yakına Anadolu’dan gelecek. Yüzde 85’i oy kullanmaya gelecek. Anadolu devirimi olacak. İstanbul’da katılım da 1600 civarında. Acenteler yönetim değişikliği istiyor. Ülke turizminde ciddi rol oynayacak bir yönetim seçmek istiyor. Bundan önce 1500 delege katılırdı en fazla. Geçen yıl ben de adaydım ve 2 bin 200’e çıkmıştı. Şimdi ise katılım çok yüksek oldu.

Bir diğer başkan adayı Detur Ceo’su Firuz Bağlıkaya da, “Seçimin galibini yeni katlan 2 bin 200 oy belirleyecek” dedi. Geçtiğimiz seçimlerde mevcut başkan Başaran Ulusoy’un 1150 muhalefetin ise 850 oy aldığına vurgu yapan Bağlıkaya, “Delegelere kadar heyecan yansıdı. Katılım oranının yüksek olması delegelerin de değişim istediğini gösteriyor” diye konuştu. Seyahat acenteleri ile ilgili 1618 sayılı yasanın güncellenmesi gerektiğine vurgu yapan Firuz Bağlıkaya, “Benim de TÜRSAB’ta görev aldığım dönemde bir yasa tasarısı hazırlandı. Bu tasarıda yeni kurulacak seyahat acenteleri için 250 bin liralık teminat istenmesi kararlaştırıldı. Bu eski acenteleri kapsamıyordu. Bu yasa tasarısı altında Başaran Ulusoy’un imzası vardı. Yeni dönem yasa çalışmasında bu maddeyi koydurtmayacağız” dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET