İstanbul'a 5 yeni cep otogar geliyor

Bayram tatilleri başlangıcında İstanbul trafiğini kilitleyen Esenler Otogarı'nın yerine farklı ilçelere 5 tane cep otogarı yapılacak.

İstanbul'a 5 yeni cep otogar geliyor
İstanbul'a 5 yeni cep otogar geliyor
GİRİŞ 01.03.2016 11:14 GÜNCELLEME 02.03.2016 09:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan İspark şehirlerarası yolcuların yeni odak noktası oldu. Alibeyköy'ün ardından beş noktada yeni cep otogarı yapılması amacıyla başlatılan proje çalışmaları Sultangazi, Avcılar, Ümraniye, Tuzla ve Ataşehir'de devam ediyor. Son teknolojik sistemlerle donatılalan otogarda, yolcular ekranlardan hava alanında olduğu gibi seferleri takip edebiliyorlar. Ülkenin her noktasına günde yaklaşık 1700 sefer düzenleniyor.

Yetkililer cep otogarının vatandaşlar tarafından tercih edilmesini ve yaşanan yoğunluğu memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

AYDA 2 MİLYON KİŞİYİ AĞIRLIYOR

İspark Genel Müdürü Nurettin Korkut “Ayda 2 milyon kişiyi ağırlıyoruz. Bu rakam yaz aylarında ve bayram günlerinde daha da yükseliyor. Hizmet kalitemizi artırmak için Otogarda vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz ve görüşlerini alıyoruz” dedi. Kısa süreli yolcu indirme-alma noktası olan otogarda sunulan imkanlar yoğunluğu artırdı. Vatandaşlar ulaşım imkanları olan otogarı tercih ediyor.

İSTANBUL'UN 5 İLÇESİNE DAHA OTOGAR GELİYOR

Alibeyköy'ün ardından beş noktada yeni cep otogarı yapılması amacıyla başlatılan proje çalışmaları Sultangazi, Avcılar, Ümraniye, Tuzla ve Ataşehir'de devam ediyor. Yakın zaman içinde otogarların yapılmasına başlanacak. Cep Otogarı'nın bünyesinde; idari bina, kafeterya, bekleme salonu, otobüs acenteleri, servis ve taksi durakları ile ziyaretçilerin kısa süreli parklanma yapabileceği otoparklar bulunuyor. 30 dakika ücretsiz otopark hizmeti de veriliyor.

İKİ YAKAYA DAĞITILACAK

Çamlıca, Ataşehir'de yapılması planlanan cep otogarlarının projesi için ihale sonlandırıldı. Yakında inşaatı başlayacak olan projenin 6 ayda bitirilmesi amaçlanıyor. Çamlıca ve Ataşehir dışında Pendik ve Kurtköy'e de cep otogarları yapılacak. Böylece buradaki yolcuların da Harem veya Alibeyköy'e gitmelerinin de önüne geçilmiş olacak. Yeni cep otogarları için Avcılar ve Silivri ilçeleri belirlendi. Bu ilçeler dışında belirlenecek iki veya üç ilçeye daha küçük cep otogarı yapılacak.

YORUMLAR 5
  • keko 8 yıl önce Şikayet Et
    tam köy minibüsü olur
    Cevapla
  • ekrem 8 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır söyleniyor ama hala gelişme yok kavacığada yapılması lazım bence
    Cevapla
  • ekrem 8 yıl önce Şikayet Et
    ben geç kalındını söledim bunun gibi bilgiler hep geliyor ama bir türlü yapılmıyor !
    Cevapla
  • reis 8 yıl önce Şikayet Et
    bu hükümet neyi söz vermişte yapmamış onu söyle bana
    Cevapla
  • cumhur 8 yıl önce Şikayet Et
    trafik sorunu artacak
    Cevapla