Turizmcilere uyarı: Fiyat indirmeyin, dik durun

Türkiye Otelciler Federasyonu, otel işletmecilerine 2017 yılı için fiyat indirmeyin, dik durun uyarısında bulundu.

Turizmcilere uyarı: Fiyat indirmeyin, dik durun
Turizmcilere uyarı: Fiyat indirmeyin, dik durun
GİRİŞ 22.04.2016 15:07 GÜNCELLEME 22.04.2016 15:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, 2017 Avrupa kontratları için zamanın yaklaştığını hatırlatarak “2017 yılına dair çeşitli pazarlar için tur operatörlerinden gelebilecek fiyat revizesi taleplerine karşı dik durmalıyız” dedi. 

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 2017 yılı Avrupa kontrat zamanının yaklaştığını hatırlattığı açıklamasında otellerin bugünkü psikolojik ortamdan etkilenmeden gelecek yılları düşünerek sağlıklı karar vermesi ve dik durması gerektiğini söyledi.

Büyük rezervasyon kayıpları ile başlayan 2016 sezonunun henüz daha başında olduklarını hatırlatan Ayık, bugün için oluşan istatistiklere bakarak gelecek yılın kararları verilirken dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Ayık, otellerin halihazırda ciddi riskler altında bulunduğunu, bu kayıpların gelecek yıla taşınmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Otellerin şuan verdiği indirimler ile zarar-maliyet kıskacında olduğunu söyleyen Osman Ayık, bu durumun gelecek yıla da taşınması durumunda hem bireysel hem de ülkesel olarak bu zararın taşınamayacağının altını çizdi.

Ayık; geçmişten elde edilen tüm birikimlerin kaybedileceğini belirterek şunları söyledi:

"Dolayısıyla 2017 için hazırlıklarımızı şimdiden daha dikkatli yaparak fiyat indirimi yapılmamasını tavsiye ediyorum. Fiyat indirimleri yapılacaksa da bunu konsept değişiklikleri ile birlikte yapmalıyız. Özellikle tesislerimiz fiyat konusunda dikkatli olmalı ama aynı zamanda kalite ve müşteri memnuniyeti konusunda da hassasiyetlerini devam ettirmelidir.”

YORUMLAR 4
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    ulan ruslars bedavaydi senelerce biz yerlilere el yakior fiyatlar. yaziklar olsun
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    ayı iyi yapıyorsun
    Cevapla
  • hayrullah 8 yıl önce Şikayet Et
    beter olun yabancılara dip fiyatlar güzel ülkemin insanlarina faiş fiyatlar aç kalin
    Cevapla
  • janssen 8 yıl önce Şikayet Et
    hollanda dan kisi basi ucak dahil havalani servisi yeme icme 5 yildiz 299 € 50 euroylan adam tatile gidiyor
    Cevapla