Duyan akın etti: Bize de gelin...

THY, yasağın kalkmasıyla yeniden Rusların akınına uğradı. Rusya’nın bazı şehirlerinden “Bize de uçun” talepleri artmaya başladı.

Duyan akın etti: Bize de gelin...
Duyan akın etti: Bize de gelin...
GİRİŞ 07.07.2016 12:40 GÜNCELLEME 07.07.2016 12:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye’ye tur satışı yasağı kalksa da henüz charter seferleri için yasal izinlerin çıkmaması, THY başta olmak üzere Türkiye-Rusya hattında tarifeli sefer yapan havayollarına yaradı. 

THY yolcu talebine yetişebilmek için ek seferler planladı. Aerolot ve Pegasus gibi tarifeli uçuş yapan şirketler de talebi karşılamakta zorlanıyor.  Bu arada Rusya’nın bazı şehirlerinden “Bize de uçun” talepleri artmaya başladı. 

Son 10 yılda büyük başarı yakaladığı Rusya pazarında yedi aydır yaptırımlar yüzünden darbe yiyen THY, yasağın kalkmasıyla yeniden Rusların akınına uğradı.  Türk Rus'ta yer alan habere göre, özellikle Antalya hattına olan talebin karşılanması için ek seferler başlıyor.

THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, ilk etapta 13 temmuzdan başlayarak Antalya’ya haftada iki ek sefer konulacağını, şu anda günde bir olan günlük tarifeli seferlerin 18 Temmuz’da ikiye çıkarılacağını duyurdu.

Deribaş’ın verdiği bilgiye göre 1 Ağustos’tan itibaren ise Moskova-Antalya hattında günde üç sefer yapılmaya başlanacak.

Charter uçuşları başlamadığı için tur operatörlerinin tarifeli Antalya uçuşu gerçekleştiren THY ve Rus hava yolu şirketi Aeroflot’a yöneldiğini belirten Deribaş, şöyle konuştu:

YENİ HATLAR GÜNDEMDE

Bu arada yıllardır Rusya’nın farklı şehrilerine tarifeli sefer düzenleyebilmek için zaman zaman büyük bürokratik zorlukları aşmaya çalışan THY’ye, krizin aşılmasından sonra bu kez bazı Rus şehirlerinden “Bize de uçun” başvuruları gelmeye başladı.

Şu an  Moskova, St. Petersburg, Kazan, Ufa, Eketerinburg, Stavrapol, Astrahan, Soçi, Rostov ve Novosbirsk’e, yani 10 şehre uçuş yapan THY için yeni hatlar gündemde.

Bunlardan birinin Voronej şehri olduğu açıklandı. Rus basınına yansıyan haberlere göre, Voronoej Havaalanı Müdürü Valeri Balabanov, bu konuda THY yönetimine başvurduklarını ve görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Voronej’e THY seferleri başlatılması görüşmeleri geçen yıl Rus uçağının düşürülmesi sonrası askıya alınmıştı.

YORUMLAR 1
  • abdüsselam 7 yıl önce Şikayet Et
    ruslar gelmese ne olur onlardan bir şey alıp satmasak ne olur bu kadar ortalığı karamsarlığa büründürmeye gerek yok ruslar her konuda bize muhtaç ama dik durmak gerek(!)Gerisi hikaye
    Cevapla