Turizm için önemli adım! Ordu'da görücüye çıktı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ordu programı kapsamında KKTC Tanıtım Etkinliği’ne katıldı.

Turizm için önemli adım! Ordu'da görücüye çıktı
Turizm için önemli adım! Ordu'da görücüye çıktı
GİRİŞ 14.08.2016 14:34 GÜNCELLEME 14.08.2016 14:34

Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformu’nun katkılarıyla gerçekleştirilen ve Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Vali İrfan Balkanlıoğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İlçe Kaymakamları, Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Başkanı Fikret Yıldız, KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Kazım Türkkan, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Genel Koordinatörü Çelebi Ilık, Turizm Tanıtma Pazarlama Dairesi Müdürü İpek Tüccaroğlu, Belediye Başkanları, Şube Müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile KKTC Halk Oyunları ekiplerinin gösterisiyle başlayan programda Ordu İçin Çal klibi ve KKTC'nin kısa tanıtım filmi sunuldu.

BAŞKAN YILMAZ: “EYLÜL AYINDA KIBRIS’A ORDU ÇIKARMASI YAPACAĞIZ”

Programda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Ordu ve Giresun illeri, Kıbrıs seferlerini daha da artıracaktır. Ordu, üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirecektir. Başbakan Yardımcımız, Sayın Valimiz, Milletvekillerimizle birlikte ilk etapta bir uçak ile ardından devam edecek mahiyette Eylül ayının üçüncü haftasından itibaren Kıbrıs'a bir Ordu çıkarması yapacağız. İlimizin doğallığı ve bakirliğini korumak kaydıyla yapmış olduğumuz çalışmalarla Ordu, Kıbrıs’la birlikte dünyaya da açılmış olacaktır. Kıbrıs bizim için farklıdır. Bizler yerel yöneticiler olarak, Sayın Valimizin turizmin gelişmesine yönelik yaptığı çalışmalar olmak üzere, hep birlikte Devletimiz ve Kültür Bakanlığımızla ilimizin kalkınması için çalışmalarımızı sürdürüyor ve yapılan bu ziyareti çok önemsiyoruz" dedi.

VALİ BALKANLIOĞLU: “TANITIM ÇALIŞMALARIMIZ YOĞUNLAŞTI”

Vali İrfan Balkanlıoğlu konuşmasında, Ordu ekonomisinin fındığa dayalı olduğunu belirterek Valilik olarak sadece fındığa bağımlı olmamak kaydıyla turizm çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.

Ordu'yu gören herkesin şehr-i cennet olarak isimlendirdiğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, "Ordu ili olarak, görünür ve bilinir olmamız lazım. Bu amaçla tanıtım çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Uluslararası Ordu-Giresun Havalimanı, en prestij projelerden biri ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Havalimanımız, uluslararası uçuşlara hazır hale geldi ve Suudi Arabistan’dan ilk uçuşlar başladı. Kıbrıs da tarihi ve doğası, inanç turizmi ve yemekleriyle mutlaka görülmesi gereken nadide yerlerden biri. Kıbrıs’tan haftada 3 gün uçuş seferi var" diyerek KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile heyette bulunan diğer protokol üyelerine teşekkür etti.

BAKAN YARDIMCISI YAYMAN: “STARDI ORDU’DA VERDİK”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ise konuşmasında, "Ordu halkının misafirperverliğinden dolayı, başta Vali İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum. Bugün tarihi bir buluşmaya tanıklık ediyoruz. KKTC'den Ordu'ya doğrudan sefer yapıldı. Stardı Ordu'da verdik. Tanıtım etkinlikleri diğer şehirlerimizde de devam edecek" diyerek teşekkür etti.

BAKAN ATAOĞLU: “BÜTÜN PAYDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE ORDU’DAYIZ”

Programda KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da bir konuşma yaparak, Ordu'da KKTC Tanıtım Etkinliği’ni yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Dünya Mirası Türkiye Tanıtım Projesi kapsamında, KKTC’nin güzelliklerinin tanıtılmasının amaçlandığı programda Bakan Ataoğlu, "Bütün paydaşlarımızla birlikte Ordu'dayız. Önümüzdeki dönem yapılacak uçuşları Ordu halkı yakından takip etsin. Orduluları Kıbrıs’ta görmek, güzelliklerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kıbrıslı kardeşlerimin de Ordu'ya gelerek bu büyüleyici şehri görmelerini arzu ediyorum" şeklinde konuştu.