Türkiye Müslüman turistlerin ilk 3 tercihinde!

Müslüman turistlerin tatilde ilk üç tercihi Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye.

Türkiye Müslüman turistlerin ilk 3 tercihinde!
Türkiye Müslüman turistlerin ilk 3 tercihinde!
GİRİŞ 25.08.2016 13:25 GÜNCELLEME 25.08.2016 13:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı`na sayılı günler kaldı. Arap turistler genç yaşlı, çoluk, çocuk Türkiye`ye akın edecek. Müslüman turistlerin tatilde ilk üç tercihi Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye.

MasterCard ve CrescentRating, Müslüman turistlerin seyahat tercihlerini araştıran yıllık raporu yayımladı. 130 hedef ülkede yiyeceklerin İslami değerlere uygunluğu, ibadet imkanlarının bulunması gibi birçok kriterin değerlendirildiği “Müslümanların Seyahat Tercihleri Endeksi” raporunda, Müslüman tatilcilerin en çok tercih ettiği üç ülke Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye oldu. Rapor, Müslümanlar için kutsal sayılan Ramazan Bayramı arifesinde, bayramı tatil yaparak değerlendirmek isteyen Müslümanların tercihlerine de ışık tutuyor. MasterCard ve CrescentRating’in ilkini 2011 yılında hazırladığı “Müslümanların Seyahat Tercihleri Endeksi” raporu, 2016 yılı için yayımlandı. 

Raporun sonuçları, kendileri için en kutsal ay olan Ramazan ayını ibadet ederek ve oruç tutarak geçirdikten sonra bayramda seyahat etmek isteyen Müslüman tatilcilerin tercihlerine de ışık tutacak. İlk rapordan beri Müslüman turistlerin en çok tercih ettiği ülke olan Malezya’yı, bu yılki raporda Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye takip ediyor. 

Geçtiğimiz yıl 6. sırada yer alan Endonezya’nın 4. sıraya yükseldiği, ardından diğer Müslüman ülkeler Katar, Suudi Arabistan’ın geldiği göze çarpıyor. Rapora göre Müslüman nüfus 2030 yılında toplam dünya nüfusunun %26’sını teşkil edecek, bu sebeple tüm dünya ekonomisi için olduğu kadar küresel turizmde de Müslüman turizmin ağırlığı giderek artıyor.
 
Büyük çoğunluğu Malezya, Endonezya, Türkiye, Nijerya, Bangladeş ve Körfez ülkelerinde yaşayan genç ve para harcamaya hazır Müslüman nüfus birçok endüstri için odak segmente dönüşmüş durumda. Tatil tercihlerinde aile değerlerine ve İslami koşullara uygun lokasyonları tercih eden Müslüman turistler, ürün ve hizmetlerde helal kriterlerinin sağlamasını ve ibadet edebilecekleri ortamın bulunmasını vazgeçilmez olarak görüyor. 

Müslümanların Seyahat Tercihleri Endeksi’ne göre, geçtiğimiz raporda 108 milyon olan tatilci sayısının 2015 yılında 117 milyona ulaştığı tahmin ediliyor. Bu miktar, global seyahat ekonomisinin %10’una karşılık geliyor. Seyahat eden Müslüman sayısının 2020 yılında 168 milyona ulaşması, seyahat giderlerinin de 200 milyar doları aşması bekleniyor.

YORUMLAR 1
  • yorgun 7 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah sorunsuz bir bayram geçirirler malum türkiye yi karistirmak isteyen çok
    Cevapla