Yüzbinlercesi Türkiye'ye akın ediyor

Rusya ile Türkiye arasındaki buzların erimeye başlamasıyla bu ülkeden Antalya'ya turist akın etti. Kasıma ayı sonuna kadar 607 charter uçuşu daha programa alındı.

Yüzbinlercesi Türkiye'ye akın ediyor
Yüzbinlercesi Türkiye'ye akın ediyor
GİRİŞ 03.10.2016 14:48 GÜNCELLEME 03.10.2016 14:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya'nın charter seferlere uyguladığı yasağın kaldırılmasıyla bu ülkeden Antalya'ya gelen turist sayısında ciddi hareketlilik oldu.2- 30 Eylül arasında kente büyük bölümü charter olmak üzere 918 uçak indi. Yapılan yeni bağlantılarla, Kasım sonuna kadar 607 charter uçuş daha programa alındı.

İLK UÇUŞ 2 EYLÜL'DE

Charter uçuşların yeniden başlatılması yönünde Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmanın imzalanmasından sonra ilk charter uçuş 2 Eylül'de Moskova'dan Antalya Havalimanı'na gerçekleşti.

153 BİN RUS GELDİ

Coral Travel firması tarafından Royal Flight Havayolları'na ait Boeing 767 tipi uçakla gerçekleştirilen ilk charter uçuşla 309 Rus turistin geldiği Antalya'ya, 2 Eylül'den sonra toplam 918 charter ve tarifeli uçuşla 153 bin 400 Rus turist geldi.

607 UÇUŞ DAHA YAPILACAK

Tur operatörleri tarafından Rusya'dan Antalya'ya Ekim ve Kasım ayları boyunca 607 charter uçuşun daha programı yapıldı. Bu uçuşlarda 130 bin Rus turistin daha Antalya'ya gelmesi bekleniyor. 1 Ocak'tan Eylül ayı sonuna kadar Rusya'dan 173 bin turist gelen Antalya'ya, programı kesinleşen charter uçuşlarla birlikte gelecek Rus turist sayısı 280 bine yükselecek.

350 BİN TURİST BEKLENİYOR

Tur operatörlerinin, programı yapılan 607 charter sefere ek olarak yeni charter planlama çalışmaları da devam ediyor. Turizm sektörü temsilcileri eklenecek yeni charter seferlerle birlikte Rusya'dan yıl sonuna kadar gelecek turist sayısının 300-350 binlere ulaşabileceğini öngörüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • CHINGIZ ABDULLAEV 7 yıl önce Şikayet Et
    dolandiricilar vadisi antalya dolandiricilardan temizlenmediyi surecde bir sey cikmaz.
    Cevapla
  • rasim uslu 7 yıl önce Şikayet Et
    dua edinde yaz geri gelsin
    Cevapla
  • Yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Antalyanın kalitesiz ve kazıkçı esnafı 5 kuruş etmez çoğu turist otelinden çıkmiyor belediye denetlemese ruslarda gelmez gerçek bu
    Cevapla
  • doğruları konuşan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar Antalyayı pavyon yerine kullanıyorlar, biz deli gibi seviniyoruz. Enteresan.
    Cevapla
  • Galip 7 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Ruslar değil, her yerden! Buna Türkiye'dekilerde dahil. Genelleme yapmak iyi değil Rusya'da 30 milyon müslüman var ve diğer kalanıda islamiyete meyilli.
    Cevapla