Kapadokya'yı şahlandırma projesi! 10 km farkla...

Ankara-Kayseri arasındaki hızlı tren çalışmasında Kapadokya'yı içine alan bir proje hazırlandı. Yeni hat, 4 mevsim hareketli olan bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayabilir.

Kapadokya'yı şahlandırma projesi! 10 km farkla...
Kapadokya'yı şahlandırma projesi! 10 km farkla...
GİRİŞ 21.11.2016 11:18 GÜNCELLEME 21.11.2016 11:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türk-Japon-İspanyol konsorsiyum tarafından inşa edilen Ankara-Kayseri hattına sadece 10 kilometre ilave edilerek yeni bir güzergah elde edildi. Böylece Kapadokya ve bölge turizminin şahlandırılması hedefleniyor.

Yeni proje, Kapadokya Yüksek Hızlı Tren Yatırım ve İşletmecilik A.Ş. tarafından yapıldı. Genel Müdürü Samet Koç tarafından da Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile Ulaştırma, Kalkınma ve Çevre bakanlıklarına sunuldu. Konu hakkında bilgi veren Samet Koç, şunları söyledi:

''Ankara-Kayseri YHT projesi, Ankara-Sivas hattı üzerinde planlanmıştı. Arcadis firması, bu güzergâha talebin yüksek olmadığını, yap-işlet-devret modelinde başarı sağlanamayacağını bildirdi. Bu güzergâh yerine, 4 mevsim hareketliliği olan Hacıbektaş, Nevşehir ve Kırşehir’in dahil olduğu yeni güzergâh belirledik. Eski hat 222, yeni belirlediğimiz hat 232 kilometre. Ankara-Kayseri YHT Projesi için, Yerköy yerine Delice’de bulunan ve Samsun hattına ayrılan makastan Nevşehir ve Kırşehir’e, oradan da Samsun’a ulaşım imkânı sağlanacak. Ayrıca Nevşehir ve Hacıbektaş’ın kalkınmasına da destek verilmiş olacak.

'ADANA'YA UZATMAK MÜMKÜN'

Öte yandan hattın Niğde veya Aksaray üzerinden Adana’ya giden demiryoluna bağlanması mümkün. Böylece demiryolu tarihinde ilk defa Kuzey-Güney aksını birleştirmiş olacak.''

Türkiye

YORUMLAR 1
  • nurettin demirci 7 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir haber. inşallah bir an önce gerçekleşir, işletmeye açılır.
    Cevapla