Gurbette Türk turizmi için buluştular

Türkiye ve Avrupa’da faaliyet gösteren turizmcilerimiz, Türkiye turizmi için Türk Acenteciler Birliği’nin organize ettiği toplantı ve workshopta bir araya geldi.

Gurbette Türk turizmi için buluştular
Gurbette Türk turizmi için buluştular
GİRİŞ 27.02.2017 14:50 GÜNCELLEME 27.02.2017 14:50

Almanya, Belçika ve Hollanda’daki 500 Türk seyahat acentesini çatısı altında toplayan Türk Acenteciler Birliği (COOP TRR) ilk toplantısını Almanya’nın Essen şehrinde gerçekleştirdi. TC Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) desteklediği toplantı ve workshop organizasyonunda Avrupa’daki önemli tur operatörleri ve COOP TRR’ın üyesi Türk acenteciler, Türkiye’den gelen otelciler ile bir araya geldi.

TÜRKİYE’DEN BÜYÜK KATILIM

Almanya’nın Essen şehrindeki organizasyona Türkiye’den Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Onur Gözet, Kültür ve Turizm Bakanlığı Berlin Tanıtma ve Turizm Ateşesi Hüseyin Gazi Coşan, TÜROFED Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu, Manavgat-Side Otelciler Birliği Başkanı Cengiz Haydar Barut, Kemer Tanıtım Vakfı (KETAV) Yönetim Kurul Üyesi Volkan Yorulmaz ve Paloma Hotels, Barut Hotels, Rixos Hotels, Gloria Hotels, Martı Hotels, Calista Luxury, Starlight Resort, Belek Beach, Susesi Luxury, Mega Saray, Champion Holiday Village, Pine Bay, Club Nena, KKTC'den Elexus Hotel yöneticileri katıldı. Toplantı ve workshopta Almanya, Hollanda ve Belçika’daki Türk acentelerin yanı sıra Anex Tour, Öger Tour, Tropo, Bentour, ITT, Just Travel ve Türkiye'den Purple Tour yöneticileri de büyük ilgi gösterdi.

AVRUPA TÜRKLERİN GÜCÜNÜ HİSSEDECEK

Toplantının açılış konuşmasını COOP TRR yöneticileri Fatih Şenel ve Cumhur Sefer yaptı. Şenel ve Sefer, Avrupa’da yaklaşık 3 bin Türk acentenin bulunduğunu belirterek, “Türklerin Avrupa’daki gücünü hissettirmek istiyoruz” dediler.

Toplantıdaki konuşmalar:

TSS Group Başkanı Manuel Molina: “COOP TRR, Almanya ve Avrupa’da gerekli olan bir birlik. Bu oluşumu önemsiyoruz. Bizler turizmci olarak birer barış elçisiyiz. TSS Group olarak COOP TRR’ye destek olacağız.”

Berlin Tanıtma ve Turizm Ateşesi Hüseyin Gazi Coşan: “Tarihi bir gün yaşıyoruz. Çünkü ilk defa bu büyüklükte bir işbirliği COOP TRR ile başlamış oluyor. Türkler, Almanya ve Avrupa’da önemli bir güç. Sadece Türkler olarak değil, Alman dostlarımızla birlikte çalışacağız. Türkiye olarak bu kötü günleri hep birlikte aşacağız.”

Bentour CEO’su Kadir Uğur: “COOP TRR güzel bir oluşum. Bence üzerinde daha çok durulmalı. Bu oluşumu kaybetmeyelim ve güçlenerek büyütelim. Türkiye’ye 2016 yılında nazar değdi. Turizmciler olarak sessiz kalmamalıyız.

MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut: “Bu buluşma ile 2017’ye daha umutla bakıyoruz. MASTOB olarak bu işbirliğine her türlü desteği vermeye hazırız.”

Anex Tour Almanya Genel Müdürü Hakan Bakar: “Böyle bir oluşum ve böyle bir toplantı için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Gurur duyulacak bir birliktelik. Anex Tour olarak her zaman COOP TRR’nin yanında olacağız.”

TÜROFED Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu: “Türkiye, 2016 yılında yaklaşık 25 milyon yabancı misafir ağırladı. 2016 yılı gibi büyük sorunların yaşandığı bir yılda bu rakamı yakalamak bizi mutlu ediyor. İlerleyen yıllarda Türk Acenteciler Birliği ile Avrupa pazarında daha da büyüyeceğiz.”

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Onur Gözet: “Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde başlatılan kampanya, yurt dışındaki vatandaşlarımızın Türkiye’ye daha fazla gelmesine katkı sağlayacaktır. COOP TRR ile bu konuda ve Alman dostlarımızın Türkiye talebini artırmak için yoğun bir şekilde çalışacağız. Bakanlığım adına kendilerine bu oluşumu sağladıkları için çok teşekkür ediyorum.”

OTELLER, ACENTELER VE TUR OPERATÖRLERİ İŞBİRLİĞİ YAPACAKLAR

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen workshop ile Türkiye’den gelen otel yetkilileri, tur operatörleri ve Türk acenteciler bir araya geldi. Turizmciler, Türk turizminin daha iyi noktalara taşımak için işbirliği yapacak. Türk otel temsilcileri, Türk acente ve tur operatörleri ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirterek, otellerinin Avrupalı turistleri ağırlamak için hazır olduğunu da açıkladı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL