3 bin kişi getirdi

Türkiye’nin kruvaziyer turizm merkezi Kuşadası’nda, Haziran ayı bereketli başladı.

3 bin kişi getirdi
3 bin kişi getirdi
GİRİŞ 07.06.2017 12:31 GÜNCELLEME 07.06.2017 12:31

6 Haziran’da Ege Ports’a yanaşan 3 kruvaziyer gemi, çoğunluğu İngiliz ve ABD’lilerden oluşan toplam 2 bin 920 turist ile bin 610 mürettebatı getirdi

Thomson Dream İngiliz ve ABD’lilerden oluşan bin 600, Celestyal Olympia çoğu İngiliz bin 200 ve elit gemi kategorisindeki Windstar da 120 yolcusu ile Ege Ports’a yanaştı. Thomson Dream’in 835, Celestyal Olympia’nın 700 ve Windstar’ın 75 mürettebatı bulunuyor. Yolcuların hemen hemen tamamı çeşitli turlara katılmak ve alışveriş için Kuşadası’nda inerken, kente çıkan mürettebatla birlikte bu sayı 3 bini aştı.

"BU SÜRECİ HEP BİRLİKTE, EL BİRLİĞİ İLE ATLATACAĞIZ"

Haziran ayı içinde planlı toplam 18 kruvaziyer gemisi ile toplam 20 bin yolcu ve 8 bin mürettebat ağırlayacaklarını belirten Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör, "Kruvaziyer, kente ve bölgeye en çok katma değer yaratan, en çok gelir getiren kitlesel turizm segmenti olarak Kuşadası için adeta hayati bir öneme sahip. Kuşadası tarihi ve doğal cazibesi ile Türkiye’de kruvaziyer turizmin başkenti. Elde olmayan sebeplerden dolayı yaşadığımız bu sıkıntılı süreci hep birlikte, el birliği ile atlatacağız. Kamu yetkililerimiz bu konuda çok duyarlı. Biz de yüksek kaliteli hizmetimizle hem gemilerde hem de yolcularda memnuniyet yaratıyoruz. Kuşadası halkı ve esnafı da turistleri geleneksel Türk misafirperverliği ile en iyi şekilde ağırlamakta. Dolayısıyla bu zorlu süreci elbirliği ile kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum" dedi. 

Aziz Güngör, alışveriş sırasında yapılacak ikramlar ve verilecek pahada hafif ama şık minik hediyelerin de memnuniyet yaratacağına, turistlerin Kuşadası’ndaki güzel anılarının sembolü olacağına da dikkat çekti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL