Kimlikle seyahat başladı! Tek şartı var

Ukrayna ile Türkiye arasında pasaportsuz seyahat uygulamasının başlamasının ardından vatandaşlara kritik bir uyarı geldi.

Kimlikle seyahat başladı! Tek şartı var
Kimlikle seyahat başladı! Tek şartı var
GİRİŞ 13.06.2017 12:08 GÜNCELLEME 13.06.2017 13:57

Ukrayna ile Türkiye arasında pasaportsuz seyahat uygulamasının başlayacağına dair haberlerin yayınlanmasının ardından Ukrayna'ya bilet aramaları 3 kat arttı. Uygulama başladı. Ancak seyahat edecek vatandaşların çipli kimlik kartına sahip olması gerekiyor.

Ukrayna ile Türkiye arasında pasaportsuz seyahat uygulamasının başlayacağına dair haberlerin yayınlanmasının ardından Ukrayna şehirleri için bilet aramalarının ve satışlarının ciddi oranda arttığı açıklandı.
 
1 Haziran'da başlayan uygulamayla vatandaşlar kimlik kartlarıyla seyehat edebilecek.  Ancak seyehat için vatandaşların yeni çipli kimlik kartına sahip olması gerekiyor.
 
Ukrayna, Gürcistan ve KKTC'ye pasaportsuz gidilebiliyor

Türkiye'den Ukrayna'nın pek çok kentine direkt uçuşlar var. Kiev, Kherson, Lviv, Odessa, Zaporijya, Kharkiv, Lviv, Odessa şehirlerine direkt uçuşlarla gitmek mümkün. Türk vatandaşları Ukrayna'nın dışında, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de pasaport olmadan seyahat edebiliyor. Pasaportsuz gidilebilen bu iki ülke de, Türklerin yurt dışında en çok ziyaret ettiği ülkelerin başında geliyor.