Ayvalık ve Edremit bölgesinde bayram yoğunluğu

Ramazan Bayramı'nda iç turizmin en yoğun olacağı bölgelerden birisi de Ayvalık ve Edremit bölgesi.

Ayvalık ve Edremit bölgesinde bayram yoğunluğu
Ayvalık ve Edremit bölgesinde bayram yoğunluğu
GİRİŞ 20.06.2017 11:11 GÜNCELLEME 20.06.2017 11:50

Ramazan Bayramı'nın gelmesi ve okulların tatil olması ile birlikte tatil yapmak isteyenler sahil kesimlerine gitmeye hazırlanıyor. Yazlıkları olan yazlık evlerine, olmayan ya da farklı tatil seçeneklerini kullanmak isteyenler ise rezervasyonlarını yapmaya devam ediyor. 

Ayvalık Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Ümit Özgültekin, "1 Mayıs itibarıyla 3 günlük tatil, 19 Mayıs'taki tatil, Ramazan sonunda bayramın gelmesi ve arkasından da yaz tatili sezonunun başlamas yoğunluğu kademe kademe yükseltiyor" dedi. Sezonun iyi geçeceğini tahmin ettiklerini belirten Özgültekin, yüzde 100 doluluk beklediklerinin altını çizdi.

"REZERVASYON YAPTIRMADAN GELENLER NE YAZIK Kİ KAPIDA KALIYOR"

Temmuz ve Ağustos aylarında yoğunluk yaşanacağını belirten Özgültekin, "Hem belediye hem de turizmciler birlikleri olarak hazırlığımızı yaptık. Şu an doluluk oranları düşük ama Bayram tatili ile birlikte doluluk oranları yükselecek. Rezervasyon yaptırmaya geç kalanlar istedikleri tarihlerde oda bulamıyor. Geldikleri gün ise otel bulmaları neredeyse imkansız. Rezervasyon yaptırmadan gelenler ne yazık ki kalacak otel bulamıyor ve kapıda kalıyorlar. Bu yüzden de başka şehre geçmek zorunda olanlar veya arabalarında konaklamak zorunda olanlar oluyor. Geçtiğimiz yıllarda çocuklarıyla beraber başka şehre geçmek zorunda kalan aileler oldu" dedi.

Özgültekin, bu Bayram tatili için de aynı şeyin olacağını belirterek, tatilcilere rezervasyonsuz gelmemeleri, yoksa kapıda kalabilecekleri uyarısında bulundu.  

"NÜFUS 350-500 BİN ARASI ARTABİLİR"

İlçede beklenen nüfus yoğunluğu ile ilgili bilgi de veren Ayvalık Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Ümit Özgültekin, "Geçen yıllarda yaşadığımız tecrübelere dayanarak söyleyebilirim ki Ayvalık nüfusu bayramda 350- 500 bin kişi arası artabilir. Giriş ve çıkışlarda daha da yükseliyor bu rakamlar. Günübirlik gelen misafirlerin çok olması, gümrüğün olması ve Midilli turları günübirlik gelen tatilcilerin sayısını artırıyor" açıklamalarında bulundu.

İSTANBUL İLK SIRADA YER ALIYOR

Ayvalık bölgesine gelenlerin büyük kısmını İstanbul'dan gelenlerin oluşturduğunu dile getiren Ayvalık Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Ümit Özgültekin, sözlerine şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz yıllarda trafik altyapı sıkıntısı, kanalizasyon su sıkıntısı yaşamıştık. Hem büyükşehir hem Ayvalık Belediyesi sıkıntıları gidermek için uğraşıyor. Geçtiğimiz sene tecrübelere göre ellerinden gelenleri yapıyorlar. Yol trafik problemleri vardı. Bu sıkıntılar çözülüyor. Çünkü yaz mevsimindeki yoğunluk Ayvalık'ın ulaşabileceği en büyük yoğunluk. Bu sıkıntıların dışında geldikleri bölgeleri temiz tutmalarını rica ediyoruz. O yoğunlukta herkes dikkat ederse kimsenin şikayet edebileceği bir kirlilik de söz konusu olamaz. Sloganımız, 'Sevgiyi hissedin Ayvalık'tasınız'. Ayrıca Ayvalık kedileriyle de ünlü bir bölgemiz. Misafirlerimizin hayvanlarımıza dikkatli davranmalarını rica ediyoruz"

"OTELLERİN KAPASİTESİ DOLDU"

İç turizmin lideri olarak bilinen Balıkesir Edremit Körfezi'nde, 25 binin üzerinde yatak kapasitesi ve 127 bin civarında ikinci konut bulunuyor. Ramazan Bayramı öncesi bölgedeki hareketliliği değerlendiren Edremit Turizm İşletmecileri Derneği (EKTİD) Başkanı Yahya Yavuz, dün itibarıyla yüzde 90 doluluk oranına ulaştıklarını ve bayramdan sonra da bu yoğunluğun devam edeceğini söyledi.

İki bayram arası da yoğunluğun olacağını dile getiren Yavuz, "Kış aylarında bölge nüfusumuz 143 bin. Yaz nüfusumuz ise 1 milyon civarına çıkıyor. Bölgemize yazlıkçılar gelmeye başladı. Otellerin tamamının kapasitesi ise 50 bin civarında ve doldu" dedi.

Bölgeye en yoğun şekilde İstanbul'dan turistin geldiğini belirten Yavuz, "İstanbul'u İzmir takip ediyor. Yine bölgemize Bursa ve Ankara gibi bölgelerden gelenler de çok fazla" açıklamalarında bulundu. Altyapı sorunlarının da çözüldüğüne vurgu yapan Yavuz, bölgede 22 adet mavi bayraklı plajın olduğunu açıkladı.

KAYNAK: HABERTÜRK