Tatil uzarsa 2 milyon kişi bekleniyor

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Kurban Bayramı tatilinin uzun gerçekleşmesi halinde 1-2 milyonu kişiyi bulan hareketliliğin yaşanacağını kaydetti

Tatil uzarsa 2 milyon kişi bekleniyor
Tatil uzarsa 2 milyon kişi bekleniyor
GİRİŞ 10.08.2017 11:08 GÜNCELLEME 10.08.2017 11:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Turizm sektörü, hükümetten Kurban Bayramı tatilinin 6 veya 10 gün olarak kararlaştırılıp ilan edilmesini bekliyor. Uzun tatil imkanıyla vatandaşların hem sahil kentlerinde tatil yapma imkanı bulabileceklerinin, hem de memleketlerinde kurban vecibelerini ve bayram ziyaretlerini daha rahat gerçekleştirebileceklerinin altı çizildi.

Bayram tatilinde kıyı kentlerine büyük ilgi olduğuna değinen TÜROFED Başkanı Osman Ayık, "İç piyasanın hareketlenmesi adına bayram tatillerinin uzun tutulmasını çok önemsiyoruz. Kurban Bayramı'nda bir kurban kesme vecibemiz var. Uzun tatil olursa vatandaşımız, ya önce ya da sonra tatillerini yapıyorlar. Bu yıl uzun tatil imkanı oluşursa, vatandaşımız önce tatilini yapacak, ardından akrabalarını ziyaret edecek ve sonrasında da kurbanlarını kesecekler. Bu türlü uzun tatiller vatandaşımızın planlama yapmalarını kolaylaştıracak. Bunu sadece kıyılarda yapılan bir tatil şeklinde görmemek gerekir. Akraba ziyareti anlamında da çok büyük katkı olacaktır. Bu uzun tatil gerçekleşirse konaklama tesislerimize gelecek yerli turist sayısı 500 bini bulur. Toplamda iç turizm hareketliliği birkaç milyonu bulacaktır" ifadelerine yer verdi.

"HÜKÜMETİN TATİL KARARI BEKLENİYOR"

İç turizmde 10 milyon hedeflerinin olduğunu işaret eden Ayık, "Uzun tatiller, böyle dönemlerde devreye girdiği takdirde bu rakamların oluşmasına büyük katkı yapar. Aileler için de büyük önem teşkil eden çocuklarının sınav dönemi bitti. Okulların açılmasından önceki en uzun tatil dönemi olabilir. İklim açısından da ülkemizin en rahat, huzur verici dönemine girdik. Siyasi otoriteden biran önce bu kararı açıklamasını bekliyoruz. Hükümetimiz anlayış gösterip idari tatil kararını açıklayacaktır" diye konuştu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mehmet emin 6 yıl önce Şikayet Et
    yap tatil yap millet evden çıkamaz zaten türk milletinin yüzde 1 anca tatilden faydalanır gerisi arap rus alman vs hayat onlara güzel
    Cevapla