Bayramda turizme 1,5 milyar dolar!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, bayram tatili dolayısıyla 1,5 milyon turist ve 1,5 milyar dolar gelir elde edilmesini beklediklerini söyledi

Bayramda turizme 1,5 milyar dolar!
Bayramda turizme 1,5 milyar dolar!
GİRİŞ 24.08.2017 10:51 GÜNCELLEME 24.08.2017 10:51

24. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivalinin açılışı için geldiği Antalyada gazetecilere açıklamalarda bulunan Yayman, 10 günlük Kurban Bayramı tatilinin turizm sektörü açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Turizmcilerin geçen senenin yaralarını sardığını dile getiren Yayman, "Geçen seneki olumsuz olayları hatırlamak bile istemiyoruz. Bu sene rakamlar çok iyi. 2014 yılı rakamları henüz yakalanmasa bile geçen yılın çok üstünde turist sayısı var." diye konuştu.

Bayram tatilinde otellerin dolu olacağını ifade eden Yayman, "Bayram tatili dolayısıyla 1,5 milyon turist ve 1,5 milyar dolar gelir elde edilmesini bekliyoruz." dedi.

Antalyada turizm çeşitliliği için yapılan çalışmalara değinen Yayman, Hindistanla ilgili düğün turizmi konusunda önemli teşebbüslerde bulunulduğunu, Çinden de turist getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

TURİZM ŞURASI TOPLANACAK

Turizmde ürün ve pazar çeşitliliğinin önemine vurgu yapan Yayman, şunları kaydetti:

"Sadece Rusya, Almanya değil, aynı zamanda Hindistan, Çin ve Arap turistleri de Türkiyeye getirmeyi önemsiyoruz. Kasım ayı içerisinde Ankarada turizm şurası yapacağız. Bakanımızın başkanlığında Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla şurada bu sorunların hepsini ele alacağız."