İngiliz turistlerin beş yıldızlı otel oyunu

Yiyip, içip, eğlendikten sonra ülkelerine dönen İngiliz turistler, yasal boşluklardan faydalanarak konakladıkları tesisler aleyhine dava açıp yüklü miktarda tazminat kazanıyor.

İngiliz turistlerin beş yıldızlı otel oyunu
İngiliz turistlerin beş yıldızlı otel oyunu
GİRİŞ 12.09.2017 08:56 GÜNCELLEME 12.09.2017 13:44
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türkiye'de ucuza rüya gibi tatil yapan İngilizler tur operatörleri ile tesisler arasında yapılan anlaşmadaki boşluğu fırsata çeviriyor. Ülkelerine döndüklerinde çeşitli bahanelerle İngiliz mahkemelerine giden turistler tesislerden tatil ücretinin iki katı tazminat alıyor. Talinide bedavaya getiriyor.

Son düzenleme can yakıyor

İngilizlerin ülkesine döndükten sonra ‘asılsız iddialarla’ tazminat talep etme gelenekleri bardağı taşırdı. Süreç ise şöyle işliyor: Anlaşma gereği turizmciler İngiliz tatilcilerle anlaşmazlığa düştüğünde İngiliz mahkemelerinin kararı esas alınıyor. Davalar sonrası tazminat cezasına çarptırılan tur operatörü, ‘reklamasyon’ adı altında mahkeme, avukat ve benzeri masrafları da ekleyerek, otelciye ödeyeceği ücretten düşüyor.

Türk mahkemeleri davalara baksın

Çalıştıkları İngiliz tur operatörlerine,  yapılacak sözleşmelerde bundan böyle “anlaşmazlıklarda Türkiye mahkemeleri  yetkilidir” ibaresinin konmasını isteyen, Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) Başkan Yardımcısı İsmail Yıldız, “Ben bu hizmeti bu ülkede veriyorsam, kendi ülkemin ceza kanunlarına göre hareket edebilmeliyim. Ya da misafir burada sorunlarını rehber eşliğinde belgelemeli” dedi.

İngiliz turistlerin ülkelerine dönünce tazminat alabilmek için yaptıkları şikayetlerin başında ‘gıda zehirlenmesi’ geliyor. ‘Zehirlendik’ diyen uyanık Adalılar, tatilin keyfini çıkardıkları otellerden ‘işini bilen’ avukatlar aracılığıyla ‘tazminat’ adı altında servet istiyor.Yasal düzenleme sayesinde Hastane raporu yerine özel doktor ve eczaneden alınan belgeler kabul görünce çetenin işi kolaylaşmış oluyor.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 19
  • Turk 6 yıl önce Şikayet Et
    Ingilterede yasiyorum burada millet Boyle seylerden firsat kolluyor sigortadan para almak icin.sokaklarda kaza yaptinizmi diye soran standlar var yani yolda dusseniz para alabilirsiniz bu ulkede herseye sigorta var yani millette o derece uckagitci olmus telefonumu caldirdim diyip 3 4 telefon alanlari biliyorum
    Cevapla
  • Abdullah65 6 yıl önce Şikayet Et
    Üstün zekalı iyi sallamissin.
    Cevapla
  • Ali üstün zekalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen hangi hangi hayal Dünyasinda yașiyorsun kardeșim. Ben londrada hakim'im "hakim,, Vay efendim "Millet șunu yapıyor "vay efendim "Millet bunu yapıyor. ,,ama sana sorsam bana bu anlattiklarinı yapan insanlari gösterebilirmisin diye, Yine bașlarsın "Eee efendim.Millet dedi falan filan diye zırvalamaya,, Sen en iyisimi suss edebinle itur.
    Cevapla
  • FM. 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir taraftan ıyi olmuş diyesim var , aynı tesislere gidince bize yabancı turistlerin 2-3 kati fiyat çekiyorlar
    Cevapla
  • Prof.dr. ALI Bilir. 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeșim sizde gelen turist dostlarimiza, iyi ve kaliteli yemekler ikram edinki ,dostlarimiz gida zehirlenmesi yașamasinlar. ,,dostlarimizin ellerinde mahkeme karari var mahkeme,, Daha nesine itiraz ediyorsunuz ,demekki bir haltlar kariștirmișsinizki mahkeme dahil otellerin alehinde karar veriyor. ișin ucuz yoluna gidipte vay efendim onlar tarafli karar veriyor demekle kurtulamazsiniz.
    Cevapla
  • Emine 6 yıl önce Şikayet Et
    Üstad haklisin. Bizde eski misafir perverlik yerini artik ,hile cambazliği almiș son surat gidiyor.
    Cevapla
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    Güneş batmayan imparatorluk . Neydi amaç dünya yı sömürmek. Şimdi vatandaş ları aynı yolda.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Siz boyle durumlari hak ediyorsunuz turk gelince 5 lira ingiliz alman rus gelince 2 lira neymis onumuzdeki sene yine gelsinler boyle cok daha yabanci turist gelir iciniz rahat olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle