Kapılar açılacak, 30 milyon gelecek

Türkiye’ye yönelik rezervasyonlarda ciddi yükseliş var. Rusya ve Almanya'nın da yasakları kaldırmasıyla birlikte 30 milyondan fazla yabancı turistin ülkeye giriş yapması hedefi korunuyor.

Kapılar açılacak, 30 milyon gelecek
Kapılar açılacak, 30 milyon gelecek
GİRİŞ 29.05.2021 07:02 GÜNCELLEME 29.05.2021 07:06
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Yaz sezonunun yaklaşmasıyla, Türkiye turizm alanındaki hazırlıklarını tamamladı. Pandeminin etkisi altında açılacak olan turizm sektörü, bu sezon havalimanlarından, tesislere kadar bir dizi önlemle hizmet verecek. Kapasitelerin düşürülmesinden otellerde PCR testi yapılmasına, açık büfe iptalinden SPA’ların kapatılmasına kadar geniş kapsamlı önlemler alınacak. Geçen yıl devreye konulan güvenli turizm sertifikasının da çalışmaları genişletildi. Sertifikasyon kapsamında 136 olan kriter sayısı 171’e çıkartıldı. 2020 yılında 50 yatak ve üzerindeki konaklama tesislerine zorunlu tutulan sertifika, 30 oda ve üzerindekilere zorunlu hale getirildi. 30 odanın altındaki tesisler ise programa gönüllü olarak başvurabiliyor. Neredeyse 10 bin tesis, sertifikasyon programına dâhil edildi. Şu ana kadar turizm sektörünün 3’te 2’si de aşılandı. Haziran sonunda aşılanmanın tamamlanması planlanıyor.

Turizmin yeni gözdesi 'Atlı safari'Turizmin yeni gözdesi "Atlı safari"


AŞI BELGESİ

Türkiye, Avrupa’daki uygulamaların burada geçerli olması için de çalışmalar yürütüyor. Rusya ve Almanya’dan Türkiye’ye seyahatlerde test istenip istenmeyeceği önümüzdeki birkaç gün içinde netleşecek. Aynı zamanda AB’nin ülkelere girişte kullanacağı aşı belgesinin, Türkiye’de de devreye girmesi için başvuru yapıldı. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve ilgili diğer bakanlıklar, Türkiye’nin turizm pazarını oluşturan ülkeler ile yoğun diplomasi trafiği yürütüyor. Rusya ve Almanya’ya ziyaretlerde bulunan Ersoy, Türkiye’nin turizm hizmetlerini anlattı. Görüşmelerde, Türkiye’nin vaka sayılarında önemli bir düşüş kaydettiğine dikkat çekildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, mevkidaşlarıyla aşılama oranlarını ve vaka sayılarını paylaşıyor. Antalya, İzmir, Muğla gibi destinasyonlarındaki vakaların durumu ayrıntılı olarak aktarılıyor.

RUS-ALMAN UMUDU

Rusya, Türkiye ile uçuşları 1 Haziran’a kadar durdurmuştu. Ersoy, Rusya’dan Türkiye’ye uçuşların yeniden başlaması konusunu da Rus muhataplarıyla değerlendirmişti. Rusya’nın haziranda Türkiye’ye heyet göndererek, detayları yerinde görmeleri bekleniyor. Heyetin kesin geliş tarihi önümüzdeki günlerde belli olacak. Almanya’nın da birkaç gün içinde güncelleme yapması ve Türkiye’ye seyahat sınırlamasını kaldırılması bekleniyor.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 18
  • Yorgun 2 yıl önce Şikayet Et
    Mecburen Türkiye ye gelecekler bir yurosu onbir TL yapıyor vesselam
    Cevapla
  • Umut(suz) GENÇLİK 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu turistler olmasa ne yaparız bilmiyorum. :) ne yasaklar kalkacak ne de insan yerine konulacağız. Kasım ayında tekrar kapanmalarda görüşmek üzere :)
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    On yıllardır süregelen politikaların sonucu Türkiye bir sanayi ve/veya teknoloji üretim ülkesi olamamış, 3-5 Euro kazanç için sahillerini, denizini yabancılara peşkeş çekmiş, binlerce kendi insanını ekmek parası için yabancılara hizmet etmeye muhtaç hale getirmiş ise gel genç kardeşim bunu düzelt bakalım diyemeyiz. Desek de böyle bir değişim birkaç yıl içerisinde mümkün değil. İspanya, Mısır, Yunanistan, Türkiye vb. ekonomisini turizme indirgemis hicbir ülke sıkıntıdan kurtulamaz. Vizyonumuz dünya ekonomisinde Almanya, Japonya, Kore vb. pozisyonlara gelmek olmalı ama bu kafayla daha çok bekleriz. O zaman ne pandemi vurabilir bize, ne başka bir şey. Yoksa yağmur pardon turist duasına devam.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem gençsin, fikir üret. Klavye kahramanlığı yapma. Her şeyi devletten bekleme.
    Cevapla
  • gerçekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Turizmin zirve yaptığı 2019 yılında gelen turist sayısı 30 milyon, ki bunun hatırı sayılır bir miktarı sadece istanbul veya kapadokyaya geliyordu. Bu sayıya Gürcistandan veya Bulgaristandan haftalık alışverişe gelenler dahil. Turizm ile adı anılmayan Almanyaya ise 35 milyon turist gelmiş, ki bunlara komşu ülkelerden gelip otelde kalmayan dahil değil. Rus turist ucuz diye Türkiyeye gelirken, Türk vatandaşı daha ucuz diye yunanistana veya ukraynaya gidiyor.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen hayal görüyorsun. Turkiyenin turist sayısı Almanya'dan fazladır. Ve turizm sahil kesiminin önemli bir gelir kaynağıdır. Turizme bacasız fabrika diye boşuna demiyorlar. Turizm ile ülkeye sıcak para girer. Ve bu para dolaylı olarak vatandaşın cebine yansır.
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    30 milyon turistin minimum 25 milyar dolar bırakacağını ayrica enaz 5 milyon sigortali çalışanla 20 milyonun evine ekmek girecegini özellikle carpan cogaltan etkisiyle tarim ulasim tekstil vs onlarca sektöre dolaylı katkısıyla düşünülürse pandemiye en iyi ilac budur. 2 senedir tüm persone tesis ve altyapısıyla bu sektorün pandemide can cekistigini ve bu ülkede su ana kadar en fedakar sektör olduğunu unutmayalım.
    Cevapla
  • ali65üstü 2 yıl önce Şikayet Et
    vürüs ve mutasyon turistlerden geldi yine değişik mutasyonlar turistlerden gelecek bizler de bu yaz ve bu kış ev hapsinde olacağız bu hak revamı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle