Yazlık kıyafetlere yüzde 15 zam!

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Bozbey, pamuk fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 100 artmasının yazlık giyim sezonunun yüzde 15 zamla açılmasına neden olduğunu belirtti.

Yazlık kıyafetlere yüzde 15 zam!
Yazlık kıyafetlere yüzde 15 zam!
GİRİŞ 22.09.2010 14:40 GÜNCELLEME 22.09.2010 14:40


Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Tarık Bozbey, pamuk fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 100 artmasının yazlık giyim sezonunun yüzde 15 zamla açılmasına neden olduğunu belirtti.

Bozbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya borsalarındaki artışın ardından Türkiye'de de lif pamuk fiyatının son bir yılda iki kat artarak, 1 dolardan 2 dolara çıktığını söyledi.

Bu artışın tekstil ve konfeksiyon maliyetlerini de artırdığını ifade eden Bozbey, ''Pamuk fiyatlarındaki bu artış ürünlere de yansıdı. Şu an raflardaki yazlık ürünler geçen yılın fiyatlarına göre yüzde 15 zam ile satılıyor'' dedi.

Bozbey, tüketiciye sunulmaya başlanan yazlık ürünlere havaların serin gitmesi nedeniyle beklenen ilginin gösterilmediğini belirterek, şu an durağan geçen satışların haziran itibariyle hareketlenmesini beklediklerini ifade etti.

-SEKTÖR BU YIL UMUTLU-

Bozbey, konfeksiyon sektörünün 2009 yılını yüzde 50 oranında küçülme ile kapattığını anımsatarak, bu yılın ise umut verici olduğunu kaydetti.

İlk üç aydaki ihracat rakamlarının geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterdiğini ifade eden Bozbey, şöyle devam etti:

''Geçen yıla göre ihracatta ocak ayında yüzde 10, şubatta yüzde 20, mart ayında ise yüzde 34 artış yaşandı. Ayrıca, 2009'da sadece komşu ülkelerle sınırlı kalan ihracatta ülke çeşitliliği de arttı. Şu an dünyanın çok sayıda ülkesine ürün gönderiyoruz. Bu olumlu havanın etkisiyle sektörün yüzde 30 oranında büyüyeceğini tahmin ediyorum.''

AA